Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A nők és gyermekek elleni erőszak áldozatai

Ma Magyarországon rendszeresen gyilkolnak meg nőket és gyermekeket családtagjaik, közeli hozzátartozóik. A közkeletű adat szerint hetente egy nő életét követeli a családon belüli erőszak, ami évente nagyjából 50 áldozatot jelent, pontos adatokat azonban egyik hivatalos szerv sem ad közre nyilvánosan.

Ezen az oldalon a férfiak által meggyilkolt nők és gyermekek listáját tesszük közzé 2014-től kezdve. A feltüntetett lista nem teljes körű, mivel csak a sajtóban megjelent eseteket összesíti.

Néma Tanúk Menete 2019.
Fotó: Csoszó Gabriella / FreeDoc

A NANE Egyesület minden évben összegyűjti ezeket a történeteket, az áldozatok névsorát pedig a Nők Elleni Erőszak Felszámolásának világnapján, november 23-án felolvassák a Néma Tanúk Menetén. Az áldozatoknak itt közreadott listája 2019 novemberéig a NANE összesítése alapján készült, onnantól kezdve pedig saját sajtófigyelésünk alapján gyűjtöttük össze az eseteket. A NANE csak a családon belüli erőszak eseteit szokta felsorolni, mi azonban megemlítjük itt azokat a nőket és gyermekeket is, akiket ismeretlenek, vagy távolabbi ismerőseik gyilkoltak meg.

A listát év közben folyamatosan frissítjük, valamint év végén közérdekű adatigénylést nyújtunk be az illetékes hatóságokhoz, hogy az általuk vezetett adatokkal kiegészíthessük az áldozatok névsorát.

Célunk, hogy ezzel a nyilvános és folyamatosan frissülő listával ráirányítsuk a figyelmet a nők és gyermekek elleni erőszak elterjedtségére, és hogy ezzel nyomást gyakoroljunk az illetékes hatóságokra és döntéshozókra.

Áldozatok a gyilkosság éve szerint

További információk

Ha segítségre van szüksége

Ha támogatásra van szüksége, mert Önt vagy ismerősét bántalmazás vagy szexuális erőszak érte, itt talál részletes információkat.

A NANE Egyesület segélyvonala bántalmazott és szexuális erőszakot átélt nőknek: 06 80 505 101 (hétfő, kedd, csütörtök, péntek 18-22; szerda 10-12 óráig; ingyenesen hívható mobilról is).

Az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat (OKIT) telefonszáma: 06 80 20 55 20 (ingyenesen hívható napi 24 órában, abban az esetben hívja, ha menekülnie kell otthonról vagy krízisszállást keres.)

A PATENT Egyesület jogsegély-szolgálata: 06 80 80 80 81 (szerdánként 16-18 óráig és csütörtökönként 10-12 óráig, e-mailen: [email protected])

A biztonságos internethasználatról itt olvashat bővebben.

Gyermekkori abúzus áldozatai a fenti segélyvonalakon túl a Muszáj Munkacsoport oldalán tájékozódhatnak.

A nők és gyermekek elleni erőszak áldozatai

2024.

 1. Közeli hozzátartozójuk által meggyilkolt nők és gyermekek
 2. Ismeretlen nevű nő 2024. március 26., Tamási Börtönből való szabadulása után megkéselte volt feleségét egy férfi. A nő hiába kért a tragédia előtt megelőző távoltartási végzést volt férjével szemben, a bíróság elutasította azt. A hatóság tudott róla, hogy a férfi veszélyt jelenthet a nőre, ugyanis börtönbe is a nőt célzó halálos fenyegetései és éles lőfegyver illegális tartása miatt került.
 3. Ismeretlen nevű nő 2024. május 8., Szamosújlak Egy 40 éves férfi egy veszekedés során megölte élettársát, majd magával is végzett családi házukban.
 4. Nem közeli hozzátartozójuk által meggyilkolt nők és gyermekek
 5. Ismeretlen nevű nő (élt 52 évet) 2024. április 25., Szentes Feltételezhetően volt munkatársa ölt meg egy nőt az utcán. A férfi sajtóértesülések szerint a nőt okolhatta, amiért kirúgták munkahelyéről. A 22 éves elkövető magával is végzett.
 6. Ismeretlen nevű nő (élt 34 évet) 2024. április 28., Aszód Tavaly nyáron került a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Pátrohára egy családhoz, amely fizetés nélkül, rabszolgaként dolgoztatta. A gyanú szerint itt verték meg többször. A bántalmazás következtében meghalt, holttestét egy autóból dobták ki Aszódon.
 7. Ismeretlen nevű nő (élt 48 évet) 2024. május 4., Miskolc Megölt egy férfi egy hajléktalan nőt a Miskolc-Tiszai vonatállomáson. A cseh férfit két órán belül egy helyi benzinkúton fogták el, a kihallgatás során beismerő vallomást tett.
 8. A nők és gyermekek elleni erőszak összes áldozatát nem ismerjük. A lista a sajtóban megjelent információkból állt össze. Becslések szerint a nők és gyermekek elleni erőszak Magyarországon évente 50 ember életét követeli.

2023.

 1. Közeli hozzátartozójuk által meggyilkolt nők és gyermekek
 2. Ismeretlen nevű nő (élt 26 évet) 2023. március 30., Győr Kilökte a tizedik emeletről volt élettársát egy férfi. Bár az elkövető próbálta öngyilkosságnak beállítani az esetet, a rendőrök őrizetbe vették. A nyomozók megállapították, hogy a gyanúsított összeszólalkozott, majd dulakodott a kétgyermekes édesanyával, amelynek következtében a nő kizuhant az ablakból.
 3. Ismeretlen nevű nő (élt 35 évet) és 6 hónapos magzata 2023. május, Nyírkáta Megölte várandós barátnőjét egy férfi. A nő a gyilkosság előtt néhány nappal a közelben élő barátnőjéhez költözött, mert élettársa többször bántalmazta. A férfi azonban megjelent a nő új lakhelyén, késsel fenyegette, majd a falu szélére vonszolta, ahol tovább bántalmazta, és megölte őt és magzatát.
 4. Adri 2023. június 1., Tengelic Álmában megkéselte unokahúgát egy férfi. A környékbeliek szerint a fiatal, kiszolgáltatott helyzetű nőt rendszeresen bántalmazta a férfi és a család más tagjai is. A férfi erőszakossága miatt többször járt a háznál a rendőrség is.
 5. Ismeretlen nevű nő (élt 33 évet) és lánya (élt 2,5 évet) 2023. július 1., Albertirsa Megölte családját, majd öngyilkosságot kísérelt meg egy férfi. Az anya hiába kért segítséget, a távoltartási kérelmét rendszeresen elutasították, a hatóságok közönye és hanyagsága hozzájárult a tragédiához.
 6. Petra (élt 27 évet) 2023. július 13., Budapest, Angyalföld Összeszólalkozott vele, majd megölte barátnőjét T. Róbert. A férfit napokig kereste a rendőrség elfogása előtt, ezért a gyilkosság nagy visszhangot kapott, és több médium is rendkívül káros módon a férfi féltékenységével indokolta tettét.
 7. Ismeretlen nevű nő(élt 58 évet) 2023. augusztus 14., Budapest, XVI. kerület Megkéselte anyját egy férfi, majd magát is megsebezte. A férfit a helyszínen elfogták.
 8. Ismeretlen nevű nő (élt 66 évet) 2023. október 16., Abaliget Baltával megölte feleségét, majd magával is végzett egy férfi abaligeti otthonukban.
 9. A nők és gyermekek elleni erőszak összes áldozatát nem ismerjük. A lista a sajtóban megjelent információkból állt össze. Becslések szerint a nők és gyermekek elleni erőszak Magyarországon évente 50 ember életét követeli.

2022.

 1. Közeli hozzátartozójuk által meggyilkolt nők és gyermekek
 2. Ismeretlen nevű nő 2022. január 1., Ököritófülpös Szilveszter éjjelén egy férfi megfojtotta a feleségét, majd megpróbált önkezével véget vetni az életének. A mentőszolgálat munkatársai a helyszínen megállapították, hogy a fiatal nő életét vesztette, férjét kórházba vitték.
 3. Ismeretlen nevű nő 2022. január 6., Hatvan Egy 53 éves férfi tett bejelentést a Heves Megyei Rendőr-főkapitányságon arról, hogy hatvani lakásukban megszúrta édesanyját. A kiérkező rendőrök elfogták a férfit, és előállították. Az idős asszony a helyszínen belehalt sérüléseibe.
 4. Ismeretlen nevű nő 2022. március 5., Hajdúhadház Egy 48 éves férfi hajdúhadházi otthonukban bántalmazta, és egy késsel megszúrta élettársát. A 42 éves nő olyan súlyosan megsérült, hogy életét a mentőszolgálat munkatársai már nem tudták megmenteni. A férfi házuk közelében önkezével vetett véget életének.
 5. Ismeretlen nevű nő (élt 30 évet) 2022. április 3., Budapest XIV. kerülete Egy férfi megfojtotta barátnőjét, miközben a nő nyolcéves kisfiát a szomszéd szobába küldte. Miután a férfi elhagyta a zuglói lakást, a földön fekvő nőhöz kisfia hívott mentőket, de már nem tudták megmenteni az életét. A férfi feltételes szabadlábon volt, korábban négy évet ült börtönben, mert megzsarolta, megerőszakolta korábbi barátnőjét, majd annak akarata ellenére interneten pornográf felvételeket tett közzé róla.
 6. Ismeretlen nevű nő (élt 43 évet) 2022. április 16., Zirc Egy 56 éves férfi leszúrta feleségét. A házaspár kapcsolata évek óta megromlott, a férfi korábban is bántalmazta feleségét.
 7. Ismeretlen nevű gyermek 2022. május 7., Hetes Megölte kiskorú gyermekét, majd magával is végzett egy férfi. A 41 éves apa otthonában történt, ahol a gyerek szülői láthatáson volt.
 8. Júlia (élt 16 évet) és Tímea (élt 14 évet) 2022. május 20., Aszód A két lány láthatásra érkezett Aszódon élő édesapjukhoz, aki feltehetően még aznap éjjel, álmukban megölte őket, majd egy mozdony elé lépve magával is megpróbált végezni – sikertelenül. A lányok rettegtek az apjuktól, az idősebb testvér csak azért ment láthatásra húgával, hogy megvédje őt. A nő korábban hiába járt végig minden lehetséges jogi utat, gyerekeinek akkor is kötelezően láthatásra kellett menniük erőszakos apjukhoz.
 9. Ismeretlen nevű nő 2022. szeptember 4., Budapest XI. kerülete Egy idős férfi lakásukban megölte házastársát majd magával is végezni akart.
 10. Ismeretlen nevű nő 2022. szeptember 10., Jobbágyi Jobbágyiban egy nőt holtan találtak meg a lakásán. Az elsődleges rendőri intézkedés során felmerült az idegenkezűség gyanúja, amelyet a helyszínen megjelent igazságügyi orvosszakértő is megerősített. Az eset vonatkozásában a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya halált okozó testi sértés bűntett gyanúja miatt büntetőeljárást indított a nő élettársa ellen.
 11. Ismeretlen nevű nő (élt 74 évet) 2022. október 11., Révfülöp Az ügyben a rendőrség emberölés miatt rendelt el nyomozást, mivel az első adatok szerint a 74 éves nőt a 76 éves férje megfojtotta, majd magával is végzett
 12. Ismeretlen nevű nő 2022. november 16., Szeged Egy szegedi férfi tett bejelentést a rendőrségen, hogy lakásukban megölte feleségét. A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói vizsgálják az ügy körülményeit, a férfit előállították a megyei rendőr-főkapitányságra.
 13. Nem közeli hozzátartozójuk által meggyilkolt nők és gyermekek
 14. Ismeretlen nevű nő (élt 45 évet) 2022. május 22., Veszprém Egy 25 éves férfi több késszúrással megölte kolléganőjét egy veszprémi gyár öltözőjében. A gyár egyik dolgozója szerint a támadás oka az lehetett, hogy az áldozat visszautasította támadója udvarlását. A 25 éves támadó korábban már más kolléganőjéhez is próbált hasonlóan közeledni, de feléjük nem mutatott agressziót. Mindezek mellett kollégái problémás alaknak tartották.
 15. A nők és gyermekek elleni erőszak összes áldozatát nem ismerjük. A lista a sajtóban megjelent információkból állt össze. Becslések szerint a nők és gyermekek elleni erőszak Magyarországon évente 50 ember életét követeli.

2021.

 1. Közeli hozzátartozójuk által meggyilkolt nők és gyermekek
 2. Ismeretlen nevű nő (élt 51 évet) 2021. január 9., Fót Egy 86 éves férfi többször megszúrta, majd fejen ütötte egy féltéglával élettársa lányát. A férfi vallomása szerint egy ideje „pénzügyi természetű konfliktusa” volt a nővel, amellyel a gyilkosság napján újra előhozakodott.
 3. Ismeretlen nevű nő 2021. április 23., Szeged Szóváltást követően egy 80 centiméteres csővel több alkalommal fejen és nyakon ütötte feleségét egy férfi, aki elesett és a helyszínen meghalt.
 4. Ismeretlen nevű nő (élt 33 évet) 2021. április 24., Budapest, Zugló 2 éves gyermekük szeme láttára késelte meg feleségét egy férfi Zuglóban.
 5. Ismeretlen nevű nő (élt 32 évet) 2021. május 31., Nagyar Egy férfi késsel vágta el 32 éves élettársa torkát, és tinédzser lányát is megsebesítette a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nagyaron. Sajtóhírek szerint a pár gyermeke kért segítséget a szomszédoktól, akik csákánnyal törték be az ablakot, de mire a rendőrök kiértek, a nő már halott volt. A 34 éves elkövető többször hasba szúrta saját magát, őt kórházba szállították.
 6. Ismeretlen nevű nő (élt 47 évet) 2021.július 30., Budapest, Kőbánya 39 éves élettársa rendszeresen bántalmazta a négygyermekes anyát, akit július 30-án holtan találtak a lakásában.
 7. Ismeretlen nevű nő (élt 34 évet) 2021.augusztus 13., Göd A kórházban belehalt sérüléseibe egy 34 éves nő, akit augusztus 11-én éjjel barátja többször megszúrt késsel Gödön. A nő segélykiáltásait egy éppen hazaérkező férfi hallotta meg, és a hang irányába kezdett szaladni, miközben ráordított a bántalmazóra, aki ezután futva menekült a helyszínről. Az árokban sorsára hagyott, összeszurkált nőhöz segítője hívott mentőt és rendőröket.A rendőrség információi szerint a nő és barátja hónapokkal azelőtt ismerkedett meg, kapcsolatuk azonban az utóbbi időben megromlott: a férfi rendszeresen fenyegette párját, nem akarta, és nem engedte, hogy viszonyuk véget érjen.
 8. O. Melinda (élt 40 évet), Maximilián (élt 7 évet) és Évike 2021. szeptember 12., Dunakeszi Egy engedéllyel tartott vadászpuskával lelőtte volt párját, közös fiukat és a nő édesanyját egy 54 éves férfi Dunakeszin, majd önmagával is végzett. B. Zoltán láthatásról vitte haza 7 éves kisfiát volt párjához, aki azután költözött édesanyjához, hogy a férfi folyamatosan lelkileg terrorizálta, zaklatta és fenyegette őt. A nő nem sokkal a gyilkosság előtt fordult ügyvédhez, hogy megtudja, milyen jogi lehetőségei vannak a férfi távoltartását illetően, az ehhez szükséges kérelmet azonban már nem volt alkalma beadni a hatóságnak.
 9. Ismeretlen nevű nő 2021. október 7., Tiszaföldvár Egy tiszaföldvári férfi oly módon bántalmazta a feleségét, hogy az belehalt a sérüléseibe, a támadó ezt követően pedig magával is végzett. A pár gimnazista korú fia talált rá a holtestekre a tiszaföldvári házuk udvarán, egy műhelyhelyiség közelében. A hatóságokat értesítő fiú átmenetileg a keresztszüleihez kerül.
 10. Ismeretlen nevű nő (élt 19 évet) 2021. december 30., Jászladány Egy 22 éves jászladányi férfi veszekedés után több késszúrással meggyilkolta a 19 éves feleségét. A család két fiatal gyermeke maradt édesanya nélkül.
 11. Nem közeli hozzátartozójuk által meggyilkolt nők és gyermekek
 12. Zoé 2021.június 21., Szeged Egy 28 éves férfi vadászpuskával megsebesítette a szomszédjában élő fiatal nőt, majd két lövéssel megölte annak párját. A haldokló nőt brutálisan megerőszakolta, majd egy közeli településre menekülve magával is végzett. A áldozat szülei szerint a férfi régóta zaklatta a nőt és több jel is arra mutat, hogy hosszasan kitervelte bűncselekedetét: vadászpuska engedélyre tett szert, hogy fegyverrel végezhessen a nővel, majd heteken át leste, megfigyelte a párt, hogy a megfelelő pillanatban csaphasson le.
 13. Ismeretlen nevű nő (élt 70 évet) 2021. december 31., Fülöp Holtan találtak egy 70 éves nőt fülöpi otthonában. A rendőrség megállapította, hogy sérülései ismeretlen tárgytól származnak, a házban pedig kutatás nyomait fedezték fel. A rendőrség halált okozó testi sértés gyanújával nyomozást indított ismeretlen tettes ellen, majd egy 38 éves férfival szemben büntetőeljárást, illetve letartóztatást kezdeményeztek. A nyomozás érdekeire tekintettel egyelőre nem árulta el a rendőrség, hogy rokoni kapcsolatban volt-e a férfi az idős nővel.
 14. A nők és gyermekek elleni erőszak összes áldozatát nem ismerjük. A lista a sajtóban megjelent információkból állt össze. Becslések szerint a nők és gyermekek elleni erőszak Magyarországon évente 50 ember életét követeli.

2020.

 1. Közeli hozzátartozójuk által meggyilkolt nők és gyermekek
 2. Ismeretlen nevű nő (élt 55 évet) 2020. január 4., Zalaegerszeg A nőt 53 éves élettársa megfojtotta, miután a pár kutyájával is végzett. A férfi maga jelentette be a rendőrségen a gyilkosságot, állítása szerint anyagi gondjaik miatt döntöttek a halál mellett, ezért ölte meg élettársát. Magával azonban már nem volt ereje végezni.
 3. Ismeretlen nevű nő (élt 79 évet 2020. január 9., Baja Különös kegyetlenséggel megölte nagymamáját egy 25 éves férfi, a nő holttestét pedig a pincében ásta el. Az asszony eltűnését azonban a lánya jelentette be a rendőrségen.
 4. Ismeretlen nevű fiú (9) és ismeretlen nevű fiú (7) 2020. február 7., Tatabánya M. Ferenc vascsővel verte agyon fiait, miután összeveszett a feleségével. A férfi a hazaérkező feleségére is rátámadt, majd végzett saját magával.
 5. Ismeretlen nevű nő (élt 38 évet) 2020. február 20., Nagykereki A nőt olyan súlyosan bántalmazta 57 éves élettársa, hogy sérüléseibe belehalt. A férfi az áldozatot folyamatosan verte, ami miatt a nő kisebb-nagyobb sérüléseket szenvedett. Az elkövető maga jelentette be a gyilkosságot, de a rendőrségen annyit mondott, hogy élettársát holtan találta a nagykereki otthonukban.
 6. Ismeretlen nevű nő 2020. február, Budapest, XVII. kerület A nőt élettársa addig fojtogatta és verte Cséplő utcai otthonában, amíg meg nem halt. A férfi a történtek után elhagyta a lakást, és hajléktalanként élt, ezért a nyomozók csak júniusban találtak rá. A férfi azt állította, nem akarta megölni a párját, csak rosszul fogta meg, ezért meghalt.
 7. Ismeretlen nevű nő (élt 39 évet) 2020. március 14., Lajosmizse A nőt az 50 éves élettársa a kocsmából hazafelé menet az utcán megverte, majd hazavitte, miután a sérülésektől magatehetetlenné vált. A nő sérülései viszont olyan súlyosak voltak, hogy másnap reggelre meghalt. A férfit nem sokkal később őrizetbe vették.
 8. Ismeretlen nevű nő (élt 90 évet) 2020. március 20., Edde A nőt 34 éves unokája késsel többször megszúrta, majd kalapáccsal agyonverte, miután nem adott a férfinak pénzt. A nő a helyszínen meghalt.
 9. Ismeretlen nevű nő (élt 45 évet) 2020. március 26., Kiskunfélegyháza A nőt 44 éves élettársa ölte meg, a férfi ezek után magával is végzett.
 10. Ismeretlen nevű nő (élt 24 évet) 2020. június 5., Dombrád A nőt 23 éves élettársa ölte meg. A férfi féltékeny indulattal uralkodott a fiatal nő felett, akit teljes alávetettségben tartott és kezelt, rendszeresen bántalmazott. Egy veszekedés során kézzel kezdte ütlegelni a fiatal nő fejét, és a nyakát megragadva fojtogatta. A nő a földre esett, és már ekkor életveszélyes állapotba került. A férfi azonban ezt követően a nő mellkasának mindkét oldalát többször nagy erővel megrúgta és megtaposta. Bár a vádlott később megmosdatta és az ágyra fektette áldozatát, orvosi vagy más segítséget nem hívott és lefeküdt aludni. Másnap reggel – a magatehetetlen, eszméletlen nő állapotával továbbra sem törődve – átsétált nagyszüleihez beszélgetni, kávézni, akiknek csak annyit mondott, hogy élettársa még alszik. Késő délután figyelt fel arra, hogy a sértett szája kezd elfeketedni, szívverését sem észlelte. Ekkor egy rokonától már segítséget kért, azonban a házhoz nem tért vissza, hanem elmenekült és elrejtőzött.
 11. Ismeretlen nevű nő 2020. június 26., Pécsvárad Egy pécsváradi férfi 2020. június 24-én reggel fojtogatni kezdte a feleségét, aki ennek következtében elvesztette az eszméletét. A nőt a helyszínre kiérkező mentősök újraélesztették, azonban sérülései olyan súlyosak voltak, hogy két nappal később a kórházban életét vesztette. Az elkövetőt a rendőrök a helyszínen elfogták.
 12. Ismeretlen nevű nő (élt 62 évet) 2020. július 16., Csorvás Július 16-án, a reggeli órákban csorvási lakóhelyén egy 42 éves férfi ököllel több alkalommal megütötte a vele együtt élő 62 éves édesanyját, majd késsel több alkalommal a hátán és nyakán megszúrta. A férfi a holttestet elásta, a vért feltakarította, az ehhez használt eszközöket elmosta, illetve eltüntette, valamint az elkövetéshez használt kést feldarabolta és a szennyvízcsőbe dobta. A délutáni órákban feladta magát a rendőrségen.
 13. Ismeretlen nevű nő (élt 91 évet) 2020. augusztus 27., Debrecen Egy 66 éves férfi meggyilkolta 91 éves édesanyját, majd magával is végzett. A rendőrség a nő halálának ügyében emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást.
 14. Ismeretlen nevű nő' 2020.szeptember 2., Pácin Megkéselte egyedül élő feleségét egy 54 éves férfi Pácinon. A sárospataki férfi a gyilkosság után elhajtott, útközben felvágta az ereit, balesetet szenvedett és a helyszínen meghalt.
 15. Ismeretlen nevű nő 2020.szeptember A rendőrök november 13-án találták meg annak a mályi nőnek a holttestét, akit október 28-a óta kerestek, miután a nő fia bejelentette, hogy anyja egy hónapja nem adott magáról életjelet. A részletes vizsgálat során merült fel annak a gyanúja, hogy a nőt élettársa bántalmazta olyan mértékben, hogy életét vesztette.
 16. Ismeretlen nevű nő (élt 49 évet) 2020. november 5., Pest megye 2021. február 5-én találta meg a rendőrség annak a 49 éves nőnek a holttestét, akinek eltűnését januárban jelentették rokonai, miután hónapok óta nem hallottak felőle. A nő élettársa először azt a magyarázatot adta, hogy volt párja öngyilkos lett, ő pedig ijedtében egy gödörbe dobta a holttestet, az áldozat testén azonban több olyan sérülést – sorozatos bordatörést, szilánkos lapockatörést, törött fogakat – találtak, amelyek egyértelműen bántalmazásból eredhettek. A férfi vallomásából végül kiderült, egy ideje gyakran veszekedtek élettársával, és egy vita során lefejelte, majd bakanccsal megrugdosta a nőt, holttestét pedig elásta.
 17. Ismeretlen nevű nő 2020. november 6., Szeged Többször megszúrta feleségét egy 38 éves férfi egy szeged-kiskundorozsmai házban. A nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.
 18. Ismeretlen nevű nő 2020 december 22, Lajosmizse Szóváltást követően bántalmazta volt élettársát egy férfi, aki ennek következtében életét vesztette. A kétgyermekes édesanya holttestét Lajosmizsén ásta el a férfi.
 19. Nem közeli hozzátartozójuk által meggyilkolt nők és gyermekek
 20. Ismeretlen nevű nő (élt 33 évet) 2020. január 14., Budapest, Népfürdő utca A nőt a 39 éves D. Lajos halálra verte, holtteste órákig feküdt egy villamosmegálló közelében. Az elkövetőt egy korábbi bűncselekménnyel is gyanúsítják: a feltételezés szerint 2019. szeptember 8-án több alkalommal is megszúrt egy, a Róbert Károly körúti felüljáró alatt alvó férfit. Áldozata akkor életveszélyes sérüléseket szenvedett.
 21. A nők és gyermekek elleni erőszak összes áldozatát nem ismerjük. A lista a sajtóban megjelent információkból állt össze. Becslések szerint a nők és gyermekek elleni erőszak Magyarországon évente 50 ember életét követeli.

2019.

 1. Közeli hozzátartozójuk által meggyilkolt nők és gyermekek
 2. Ismeretlen nevű nő (élt 52 évet) 2019. február 13., Budapest, V. kerület Élettársa olyan súlyosan bántalmazta, hogy a nő belehalt sérüléseibe
 3. U. Piroska (élt 27 évet) 2019. február 25., Kajárpéc Szakításuk után nem sokkal volt élettársa a nő otthonában bántalmazta és többször is megszúrta. Ezután a férfi a lakásból távozott, magára hagyva a nőt és 10 hónapos gyermeküket is. A nő a helyszínen életét vesztette.
 4. Ismeretlen nevű nő (élt 82 évet) 2019 tavasza, Győr-Moson-Sopron megye 82 éves férje „megharagudott” rá, mert mire hazaért a horgászatból, a nő nem húzta fel a redőnyt az otthonuk alsó szintjén lévő ablakokon. A férfi egy poharat dobott a konyhában álló nő felé, majd az udvarra indult halat pucolni, útjában álló feleségét könyökével meglökve. Az idős asszony a lökéstől egy ajtónak dőlt, majd onnan a földre csúszott, és combnyaktörést, illetve kulcscsonttörést szenvedett el. A férfi a feleségét szitkozódások közepette magára hagyta. Délután lánya hívott mentőt a nőhöz, akit a kórházban másnap megműtöttek, de ébreszthetetlen állapotba került, és hat nappal később elhunyt.
 5. Ismeretlen nevű kislány (élt 6 évet) 2019. március 8., Szekszárd 19 éves unokatestvére szexuális indíttatásból kicsalta az erdőbe, majd különös kegyetlenséggel meggyilkolta. A kislány holttestét a folyóban találták meg.
 6. Ismeretlen nevű nő 2019. április 20., Forráskút Férje megölte, majd öngyilkos lett.
 7. Zsanett (élt 37 évet) 2019. május 2., Káld 20 éves fia többször mellkason szúrta. A nő a helyszínen életét vesztette. A férfi az anyjuk segítségére siető 15 éves öccsét is többször megszúrta, súlyos sérülést okozva neki.
 8. Ismeretlen nevű nő (élt 55 évet) 2019. május 5., Makó 23 éves fia közös otthonukban olyan súlyosan bántalmazta, hogy a nő életét vesztette.
 9. Ismeretlen nevű nő 2019. május 7., Kazincbarcika Egy férfi puszta kézzel és egy seprűnyéllel agyonverte volt feleségét egy kazincbarcikai hétvégi házban. Korábban is gyakoriak voltak a veszekedések köztük, amelyek sokszor tettlegességig fajultak.
 10. Ismeretlen nevű nő (élt 29 évet) 2019. június 14., Zalaegerszeg Élettársa olyan súlyosan bántalmazta, hogy a nő belehalt a sérüléseibe. A férfi többszörös visszaeső, 2017-ben feltételesen szabadult emberölés miatti fegyházbüntetéséből. A pár hajléktalan volt.
 11. Ismeretlen nevű nő (élt 60 évet) 2019. június 16., Érd Volt férje engedély nélkül tartott lőfegyverével fejbe lőtte. A férfi korábban rendszeresen bántalmazta a nőt, ami miatt távoltartást is elrendeltek ellene és per is folyamatban volt. A nő holttestét a lánya találta meg.
 12. Vera (élt 18 évet) 2019. június 17., Biatorbágy 20 éves bátyja fojtogatta, majd leszúrta. A férfi a hazatérő anyjára is rátámadt, fojtogatta; a nőnek ismerőse segített kiszabadulni a helyzetből.
 13. Ismeretlen nevű nő (élt 23 évet) 2019. július 5., Budapest, XVIII. kerület Férfirokona egy kalapáccsal halálra verte, a fejére mért ütésekkel. A nő a helyszínen életét vesztette.
 14. K. Kata (élt 23 évet) 2019. július 30., Budapest, X. kerület (Kőbánya) Volt partnere pulóvert tömött a szájába, majd elvágta a torkát. A nő szerette volna lezárni a kapcsolatukat. A férfi azonban többször megfenyegette azzal, hogy ha elhagyja, elvágja a torkát.
 15. Ildikó (élt 76 évet) 2019. augusztus 13., Mohács Nyelvészként doktorált fia megölte. A szomszédok szerint a férfi évek óta egyre minősíthetetlenebb stílusban kiabált az anyjával, ami messzire elhallatszott.
 16. Anita (élt 31 évet) és Vince (élt 4 évet) 2019. augusztus 22., Budapest, II. kerület, Zöldlomb utca A nő élettársa megölte partnerét és a közös gyermeküket is. A férfi ezután magával is végzett. A cselekmény előtti napokban a nő kihívta a rendőrséget, de a felek meghallgatásán kívül nem történt intézkedés. Később a szomszéd tett bejelentést, de nem küldtek járőrt. Tavaly decemberben kigyulladt a család lakása, de a gyermekkel otthon tartózkodó férfi csak a rendőrök felszólítására volt hajlandó beengedni a kiérkező mentőket és tűzoltókat. Az ismerősöknek a férfi korábban azt mondta, hogy ő megölné a párját, ha el akarná hagyni. A szomszédok az utóbbi időben egyre gyakrabban hallottak kiabálást a lakásból; a férfi meggyanúsította a nőt, hogy megcsalja. A férfi az élettársával és a gyermekével együtt a kutyát is megölte.
 17. Katalin (élt 37 évet) 2019. szeptember 1., Tata 51 éves férje három héttel házasságkötésük után baltával és vadászkéssel támadt rá. A nő belehalt sérüléseibe. Három kiskorú – egy 8, egy 12 és egy 14 éves – gyermeket hagyott maga után.
 18. M. Renáta (élt 44 évet) és K. Éva Katalin (élt 5 évet) 2019. szeptember 2., Andornaktálya A nő volt férje megkötözte volt feleségét és közös gyermeküket, majd mindkettejüket megfojtotta. A férfi ezután magával is végzett. A házastársak az év elején váltak el, az elkövetőnek a gyilkosság napján kellett volna kiköltöznie a családi házból.
 19. K. Nikoletta (élt 18 évet) 2019. szeptember, Budapest, III. kerület (Óbuda) 26 éves partnere olyan súlyosan bántalmazta, hogy a nő belehalt sérüléseibe. A férfi a nő arcát a felismerhetetlenségig összeroncsolta. Az áldozat a szülei szerint félt a férfitől, aki korábban többször bántalmazta a nőt, és öléssel is fenyegette.
 20. Ismeretlen nevű nő 2019. szeptember 22., Székesfehérvár Vele egy fedél alatt élő veje hasba szúrta. A nő holttestét az unokája – az elkövető fia – találta meg, ő értesítette a rendőröket is.
 21. Ancsa (élt 63 évet) 2019. október 20., Pécs Élettársa halálra verte. A férfi ezt megelőzően rendszeresen bántalmazta a nőt, néha olyan súlyosan, hogy az áldozat napokig nem tudott kijönni a házból.
 22. N. Zsuzsanna (élt 38 évet) 2019. november 8., Tárnok 38 éves férje olyan súlyosan bántalmazta, hogy a nő a helyszínen életét vesztette.
 23. Ismeretlen nevű lány (élt 13 évet) és ismeretlen nevű fiú (élt 10 évet) 2019. december 15, Győr A két gyermeket apjuk gyilkolta meg hatéves kistestvérük jelenlétében. A győri H.G.-t 2016-ban a bíróság 5 év börtönre ítélte, miután kalapáccsal támadt alvó feleségére, de jó magaviselete miatt 2019 végén szabadlábra helyezték. Gyermekei meggyilkolása után magával is végzett.
 24. Melinda (élt 30 évet) 2019. december 18., Mélykút T. József, Melinda 27 éves élettársa késsel többször megszúrta, illetve megvágta a nő nyakát és mellkasát, aki a helyszínen belehalt sérüléseibe. A férfi ezután öngyilkosságot kísérelt meg, elvágta a házban lévő gázpalack tömlőjét és tüzet gyújtott. A házban tartózkodtak Melinda gyermekei és húga is, ők időben ki tudtak menekülni az épületből. T. Józsefet a mentők életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba, de túlélte az öngyilkossági kísérletét.
 25. Nem közeli hozzátartozójuk által meggyilkolt nők és gyermekek
 26. Gyöngyi (élt 39 évet) 2019. december 18., Pilis Férje közeli barátja, a 65 éves Ferenc szíven szúrta az ötgyermekes anyát, aki a helyszínen belehalt a sérüléseibe. Ferencet a család korábban befogadta az otthonába, de Gyöngyi és a férfi sokat vitatkoztak. A rokonok szerint a férfi tudatosan készült a gyilkosságra, mert reggel megélezte a kését.
 27. Ismeretlen nevű nő (élt 45 évet) 2019. december 30., Kőbánya A háromgyermekes anyát a 22 éves K. Dániel bozótvágó késsel szurkálta össze, a nőt a mentők kórházba szállították, de belehalt a sérüléseibe. Az elkövető a nő szomszédja volt. A férfit korábban felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték szexuális visszaélésért, a gyilkosság idején büntetésének próbaidejét töltötte.
 28. Elizabet (élt 37 évet) 2019. december 31., Oroszlány Elizabet egy nyilvános rendezvényen ismerkedett össze K.K. Lászlóval, aki felment vele a lakására. A férfi a torkától a hasáig felvágta és háromszor megszúrta Elizabetet.
 29. A nők és gyermekek elleni erőszak összes áldozatát nem ismerjük. A lista a sajtóban megjelent információkból állt össze. Becslések szerint a nők és gyermekek elleni erőszak Magyarországon évente 50 ember életét követeli.

2018.

 1. Blanka (élt 25 évet) 2018. január 1., Szeged Barátja megölte. Egy buliból hazatérve a nő szakított a férfival, majd aludni mentek. A férfi később felkelt, és álmában fojtogatta, majd többször megütötte a nőt, a halálát okozva. A férfi ezután öngyilkosságot kísérelt meg, de aztán segítséget kért. A kapcsolódó híradások „szerelemféltés”-re hivatkoztak.
 2. Ismeretlen nevű nő (élt 55 évet) 2018. január 6., Perkáta 34 éves fia közös otthonukban mellkason szúrta. A nő olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.
 3. É. Vivien (élt 21 évet) 2018. január 8., Budapest (Újlak utca) Volt partnere, Cs. Norbert először a nő új barátjára lőtt rá a pár lakásában, aki a helyszínen életét vesztette. Ezt követően a férfi az utcán a kezében a két éves gyermekével menekülő nőt fejbelőtte, majd öngyilkos lett.
 4. S. Fanni (élt 19 évet) 2018. január 12., Budapest (Újlak utca) Volt partnere, a 17 éves W. Dávid leütötte, majd elvágta a nyakát. Miután korábban a fiatal nő szakított a férfival, az fenyegette, zaklatta őt. A gyilkosságot megelőzően W. Dávid azzal is fenyegetőzött, hogy S. Fanni úgy fog járni, mint az ugyanabban az utcában a volt partnere által az azokban a napokban megölt nő. A holttestet egy kisiskolás találta meg.
 5. Ismeretlen nevű nő (élt 71 évet) 2018. január 23., Mezőnyárad Élettársa, V. István egy fahasábbal leütötte. Az asszony elesett és beverte a fejét, aminek következtében életét vesztette.
 6. Ismeretlen nevű nő testvérpár 2018. február 10., Kenézlő Egy 50 éves férfi egy fahusánggal halálra verte élettársát és annak nőtestvérét.
 7. Ismeretlen nevű nő 2018. február 18., Debrecen Azt követően, hogy a nő a tervezett közösülést abba szerette volna hagyni, K.A. ököllel ütötte ismerősét, majd a nyakára nehezedett, míg a nő meg nem fulladt.
 8. Ismeretlen nevű nő 2018. március 1., Szigetszentmiklós F. Zs. Lóránd budapesti lakos halálra verte a férfi szigetszentmiklósi szálláshelyén takarító nőt. Állítólag azért került erre sor, mert a nő rászólt a férfira, hogy ne járkálja össze a frissen felmosott padlót, akit mindez az anyósára emlékeztetett.
 9. Ismeretlen nevű nő (élt 53 évet) 2018. június 15., Hosszúhetény Egy bántalmazás során férje halálosan megsebesítette közös otthonukban. Az ölést követően a férfi öngyilkos lett.
 10. Szandra (élt 19 évet) 2018. június 16., Nagyecsed Volt élettársa, Z. Sándor egy cipőfűzővel megfojtotta. A férfi börtönben volt, ahonnan apja meglátogatására kapott eltávozást. A kimenő alatt ölte meg a nőt, akit a börtönből is fenyegetett.
 11. Ismeretlen nevű nő 2018. július 27., Kapuvár B. Gábor súlyosan bántalmazta (fojtogatta) volt barátnőjét, aki 3 nappal később a kórházban belehalt a sérüléseibe. A férfi azért ment a nő lakására, hogy rávegye a kapcsolat folytatására. A bántalmazásra az elutasítás után került sor. A nőhöz hazaérkező apja hívott segítséget.
 12. P. Enikő (élt 22 évet) és fia (élt 2 évet) 2018. szeptember 28., Várpalota Volt partnere halálra verte. A férfi a nő 2 éves fiát is megölte, elvágta a torkát. A nőnek a kapcsolat előtt volt egy élettársa, akihez a kapcsolat megszakadása után visszament. Ezzel a férfival épp a cselekmény körüli napokban terveztek elköltözni.
 13. Rozália (élt 55 évet) 2018. október 8., Szentpéterszeg A nőt férje a teraszukon több késszúrással megölte; a nő a helyszínen életét vesztette. A férj a rendőrök kiérkezésekor még mindig késsel fenyegetőzött.
 14. Krisztián (élt 16 évet) 2018. november 26., Ózd Nevelőapja leszúrta, amikor 18 éves bátyjával, Rolanddal együtt édesanyjukat próbálta védeni a férfitól. A férfi a fiú bátyját is megölte. A nő is súlyos sérüléseket szenvedett, de túlélte a támadást, miközben végig kellett néznie fiai meggyilkolását. A férfi önmagát is megsebesítette, és magukra zárta az ajtót, hogy a nő vele együtt haljon meg. A nőnek órákkal később sikerült megszöknie és segítséget kérnie.
 15. Jutka (élt 66 évet) 2018. december 15., Városföld 55 éves élettársa italos üvegekkel többször fejbe vágta, a mellkasára térdelt, a nyakát megszorította, majd mellkason szúrta. A nő a helyszínen belehalt sérülésébe. A férfi ezután öngyilkosságot kísérelt meg, a gázt megnyitva másokat is veszélyeztetve.
 16. Ildikó (élt 59 évet) 2018. december 21., Budapest, XXI. kerület (Csepel) 29 éves nevelt fia nyakon szúrta
 17. A nők és gyermekek elleni erőszak összes áldozatát nem ismerjük. A lista a sajtóban megjelent információkból állt össze. Becslések szerint a nők és gyermekek elleni erőszak Magyarországon évente 50 ember életét követeli.

2017.

 1. Ismeretlen nevű nő (élt 51 évet) 2017. február 24., Miskolc Partnere halálra verte.
 2. K. Éva (élt 51 évet) 2017. március 4., Nemesgörzsöny Férje ököllel addig ütötte a torkát, míg a nő belehalt. A férfi a holttestet feldarabolta és elégette.
 3. Ismeretlen nevű nő 2017. április 1., Mernye Fia késsel megszúrta és megtaposta, a nő belehalt a sérüléseibe. A férfi korábban többször is megverte anyját.
 4. Ismeretlen nevű nő 2017. április 15., Mezőhegyes Férje halálra késelte.
 5. Ismeretlen nevű nő (élt 72 évet) 2017. április 28., Tolna Élettársa közös otthonukban megölte.
 6. Ismeretlen nevű nő 2017. április 28., Szentlőrinc Férje otthonukban olyan súlyosan bántalmazta, hogy a nő belehalt sérüléseibe.
 7. Ismeretlen nevű nő (élt 57 évet) 2017. május 11., Budapest Barátja elvágta a torkát. A férfit korábban már elítélték szexuális erőszakért.
 8. Ismeretlen nevű nő (élt 83 évet) 2017. május 26., Mezőhegyes Fia olyan súlyosan bántalmazta, hogy a nő életét vesztette. Korábban is súlyosan bántalmazta, verte, rugdosta őt.
 9. Ismeretlen nevű nő (élt 71 évet) 2017. június 17., Vásárosfalu Nyugalmazott rendőr férje közös otthonukban halálra verte, majd öngyilkos lett.
 10. Csenge (élt 17 évet) 2017. szeptember 2., Borsodnádasd Meztelen holttestét egy vizes aknában találták meg, miután találkozott egy fiúval, akiről azt mondták, hogy szerelmes belé. Nyakán fojtogatás nyomai, arcán további sérülések voltak.
 11. Ismeretlen nevű nő (élt 44 évet) 2017. szeptember 7., Nagykanizsa Volt partnere kirángatta a kocsijukból, többször megszúrta, majd elvágta a torkát.
 12. Ismeretlen nevű nő (élt 58 évet) 2017. szeptember 16., Budapest Élettársa megfojtotta.
 13. Ildikó (élt 50 évet) 2017. szeptember 26., Várfölde Férje féltékenységre hivatkozva a házuk udvarán lelőtte, majd magával is végzett.
 14. Ismeretlen nevű nő (élt 59 évet) 2017. november 16., Budapest Élettársa leszúrta.
 15. Novozánszki Fanni (élt 24 évet) 2017. november 20., Budapest Volt partnere a lakásán meggyilkolta, a holttestét elrejtette.
 16. Gyöngyi 2017. december 27., Székkutas 44 éves férje lelőtte egy állatok elkábítására használt eszközzel, majd magával is végezni akart. A pár házassága a férj agresszivitása miatt megromlott. A nő két kiskorú gyermekükkel karácsony előtt elköltözött otthonról, néhány ruhájáért ment csak vissza megölése napján. A nő holttestére szülei találtak rá.
 17. A nők és gyermekek elleni erőszak összes áldozatát nem ismerjük. A lista a sajtóban megjelent információkból állt össze. Becslések szerint a nők és gyermekek elleni erőszak Magyarországon évente 50 ember életét követeli.

2016.

 1. Ismeretlen nevű nő (élt 54 évet) 2016. január 22., Debrecen Férje egy baltával megölte, majd felgyújtotta a házukat. Az elkövető ellen több eljárás indult bántalmazás miatt, a gyilkosság idején távoltartási végzés volt ellene érvényben.
 2. K. Boglárka (élt 36 évet) 2016. február 5., Budapest Volt partnere megölte, majd magukra gyújtotta az autót.
 3. Ismeretlen nevű nő (élt 92 évet) 2016. február 12., Tata 95 éves férje megfojtotta.
 4. Ismeretlen nevű nő 2016. február 27., Marcali Élettársa leszúrta, majd öngyilkos lett.
 5. Majoros Vivien (élt 20 évet) 2016. március 5., Kakucs Gyermekkori ismerőse, aki régebb óta szeretett volna közelebbi, intim kapcsolatba kerülni vele, több késszúrással megölte.
 6. K. Magdolna (élt 81 évet) 2016. március 20., Kaposvár Fia agyonverte, majd öngyilkos lett.
 7. Ismeretlen nevű nő (élt 52 évet) 2016. május 30., Szolnok Barátja „veszekedés” után szíven szúrta.
 8. Ismeretlen nevű nő 2016. június 1., Dunaújváros 80 éves férje megölte, majd öngyilkos lett.
 9. Ismeretlen nevű nő 2016. július 8., Szombathely Férje több késszúrással megölte, majd kiugrott az ötödik emeletről. Három gyerekük volt.
 10. Ismeretlen nevű nő (élt 42 évet) 2016. július 13., Heves Élettársa leszúrta.
 11. Ismeretlen nevű nő 2016. augusztus 29., Miskolc Férje mellkason szúrta.
 12. R. Mária (élt 40 évet) 2016. augusztus 31., Nyíregyháza Volt partnere meglőtte őt és a férjét. A nő meghalt, férje életveszélyesen megsebesült.
 13. Ismeretlen nevű nő (élt 42 évet) 2016. szeptember 20., Kaposvár Férje több késszúrással megölte, majd a kutyájukat is leszúrta. A fia megpróbálta megakadályozni a gyilkosságot, ő is megsérült. Az elkövető öngyilkos lett.
 14. Irma (élt 32 évet) 2016. szeptember 21., Budapest Közeli férfi ismerőse halálra verte.
 15. Ismeretlen nevű nő 2016. október 21., Maglód Élettársa halálra verte. A férfi előző barátnőjét is megölte, 12 év börtönbüntetést kapott érte, jó magaviselet miatt korábban szabadult.
 16. Ismeretlen nevű nő (élt 37 évet) 2016. november 13., Fancsal Élettársa többször mellkason szúrta, majd öngyilkos lett. Az elkövetőt menyasszonya megöléséért korábban 8 év börtönbüntetésre ítélték.
 17. V. Natália (élt 33 évet) 2016. november 14., Jászfelsőszentgyörgy Élettársa megölte, majd elásta. A férfi a nő eltűnésének álcázta a cselekményt. Másfél év múlva, a holttest megtalálása után derült fény a gyilkosságra.
 18. Ismeretlen nevű nő (élt 52 évet) 2016. november 18., Budapest Élettársa leszúrta.
 19. T. Irén (élt 81 évet) 2016. november 28., Barabás Fia durván bántalmazta és megölte.
 20. Magdi (élt 84 évet) 2016. november 30., Budapest Férje kalapáccsal halálra verte.
 21. Ismeretlen nevű nő (élt 70 évet) 2016. december 23., Szabadszállás Élettársa kalapáccsal több ütést mért a fejére, a nő belehalt a sérüléseibe.
 22. Ismeretlen nevű nő 2016. december 25., Mezőtárkány Férje ököllel és egy farúddal órákig verte, majd hagyta meghalni. A férfi előtte is rendszeresen bántalmazta a feleségét.
 23. A nők és gyermekek elleni erőszak összes áldozatát nem ismerjük. A lista a sajtóban megjelent információkból állt össze. Becslések szerint a nők és gyermekek elleni erőszak Magyarországon évente 50 ember életét követeli.

2015.

 1. S. Kinga (élt 27 évet) 2015. január 10., Göd Férje vadászfegyverrel lelőtte, majd magával is végzett. A nő a gyilkosság előtt visszaköltözött a szüleihez, a férfi azonban ezt nem fogadta el. A gyilkosságot a szülők házában, az ő jelenlétükben követte el.
 2. Ismeretlen nevű nő (élt 49 évet) 2015. január 13., Győr Élettársa megölte.
 3. Ismeretlen nevű nő (élt 73 évet) 2015. január 16., Halmaj Férje egy 60 cm-es vascsővel halálra verte.
 4. Katalin (élt 62 évet) 2015. február 11., Budapest Volt férje közel 100 késszúrással ölte meg. A nő már többször kért segítséget a férfi erőszakossága miatt. A férfi korábban a család kutyájával is végzett.
 5. Ismeretlen nevű nő (élt 34 évet) 2015. február 23., Cserdi Élettársa olyan súlyosan bántalmazta, hogy a nő életét vesztette.
 6. Réka (élt 25 évet) 2015. február 25., Érsekvadkert Férje elcsalta az erdőbe, ahol elvágta a nő torkát, majd magával is végzett. A rokonok és ismerősök szerint a férfi bántalmazó viselkedése miatt a nő kilépett a kapcsolatból, ezt azonban a férfi nem fogadta el.
 7. Ismeretlen nevű nő (élt 44 évet) 2015. március, Tiszaföldvár Élettársa megölte, majd önmagával is végzett. A férfi korábban is bántalmazta partnerét, és az előző partnerével is erőszakos volt.
 8. Katalin (élt 18 évet) 2015. március, Ivád Az áldozat visszautasította a férfi szexuális közeledését, mire az brutálisan bántalmazta, majd egy kővel halálos ütést mért a nő fejére. Az elkövető az ismerősök szerint a feleségét is rendszeresen bántalmazta.
 9. M. Krisztina (élt 42 évet) 2015. március 9., Budapest Élettársa több késszúrással megölte, majd kiugrott az ablakon. A férfi az ismerősök szerint korábban is bántalmazó módon viselkedett partnerével.
 10. V. Nikoletta (élt 22 évet) 2015. március 11., Pocsaj Volt partnere a saját fia és a nő kiskorú testvére előtt megerőszakolta az áldozatot és az áldozat kiskorú testvérét, majd több késszúrással megölte volt partnerét. A nő bántalmazás miatt kilépett a kapcsolatból, ezt azonban a férfi nem fogadta el.
 11. Ismeretlen nevű, nyugdíjas korú nő 2015. március 19., Budapest Fia olyan súlyosan bántalmazta, hogy a nő belehalt a sérülésekbe.
 12. Ismeretlen nevű nő (élt 42 évet) 2015. március 19., Szentendre Volt partnere megölte. A nő a gyilkosság előtti hetekben szakított a férfival, aki nem fogadta el a nő döntését.
 13. Ismeretlen nevű nő (élt 60 évet) 2015. április 6., Nádudvar Vele együttélő testvére agyonverte.
 14. B. Júlia (élt 18 évet) 2015. április 11., Zalaegerszeg Volt barátja békülési céllal találkozót kért tőle. Amikor megtudta, hogy a lány továbbra is szakítani akar, megölte. A szakértők szerint az áldozatnak több olyan sérülése volt, melyek egyenként is halált okoztak volna.
 15. H. Nancy (élt 19 évet) 2015. május, Budapest Zaklatója összeverte, majd több késszúrással megölte.
 16. Ismeretlen nevű nő (élt 51 évet) 2015. május 21., Budapest Élettársa közös otthonukban megölte.
 17. Ismeretlen nevű nő (élt 27 évet) 2015. május 31., Pápa Miután az áldozat egy anyaotthonba menekült, volt partnere megkereste, és több mint 30 késszúrással megölte.
 18. Ismeretlen nevű, 50 év körüli nő 2015. június 2., Borota Volt partnere másokkal összefogva bántalmazta, majd egy dögkútba dobta. A férfi az ismerősök szerint a későbbi partnerét is bántalmazta.
 19. Ismeretlen nevű nő 2015. június 4., Hatvan 17 éves fia olyan súlyosan bántalmazta, hogy a nő belehalt a sérüléseibe.
 20. Teréz (élt 56 évet) 2015. június 6., Szentkirály Férje közös otthonukban megölte. Az ismerősök szerint a férfi korábban is többször bántalmazta feleségét.
 21. M.-né Sz. Andrea (élt 36 évet) 2015. június 18., Balmazújváros Férje, akitől válófélben volt, egy baltával megölte őt és közös gyerekeiket, majd önmagával is végzett. A férfi a helyiek szerint korábban is bántalmazó módon viselkedett a partnerével.
 22. Ismeretlen nevű nő (élt 18 évet) 2015. július, Boba Partnere bántalmazta, majd lelökte a lépcsőn, aminek következtében a fiatal nő életét vesztette.
 23. Ismeretlen nevű nő 2015. július 11., Tatabánya Fia lelőtte az engedéllyel tartott lőfegyverével.
 24. Ismeretlen nevű nő 2015. július 12., Bükkszenterzsébet Élettársa olyan súlyosan bántalmazta, hogy a nő a kórházba szállítást követően belehalt sérüléseibe.
 25. Ismeretlen nevű nő (élt 52 évet) 2015. augusztus 6., Apaj Élettársa olyan súlyosan bántalmazta, hogy a nő életét vesztette.
 26. R. Emília (élt 39 évet) 2015. augusztus 15., Budapest Partnere több késszúrással megölte, majd egy szőnyegbe csavarva vidékre vitte, és elásta.
 27. Ismeretlen nevű nő, élt 50 évet 2015. szeptember 18., Devecser Élettársa bántalmazta. A nő a kórházba szállítást követően életét vesztette.
 28. Ismeretlen nevű nő 2015. október 4., Tatabánya Férje vadászfegyverrel lelőtte, majd önmagával is végzett.
 29. Ismeretlen nevű, nyugdíjas korú nő 2015. november 5., Páka Mozgássérült férje, aki gyakran volt vele erőszakos, késsel olyan súlyosan megsebesítette, hogy a nő belehalt sérüléseibe.
 30. Barbara (élt 35 évet) 2015. november 14., Győr Férje megölte, majd elásta a holttestét. A nő korábban bántalmazás miatt ki akart lépni a kapcsolatból.
 31. Ismeretlen nevű nő (élt 48 évet) 2015. november 17., Orosháza Volt partnere megkéselte, majd kidobta az autóból.
 32. A nők és gyermekek elleni erőszak összes áldozatát nem ismerjük. A lista a sajtóban megjelent információkból állt össze. Becslések szerint a nők és gyermekek elleni erőszak Magyarországon évente 50 ember életét követeli.

2014.

 1. Ismeretlen nevű nő (élt 66 évet) 2014. március 22., Makó Férje késsel megszúrta, majd megfojtotta. A férfi ellen bántalmazás miatt már folyt bírósági eljárás, amely mindössze figyelmeztetéssel zárult.
 2. Ismeretlen nevű nő (élt 59 évet) 2014. április 2., Budapest Volt férje egy parkolóban leszúrta. A nő bántalmazás miatt vált el a férfitől, aki ezután folyamatosan zaklatta, végül meggyilkolta.
 3. Ismeretlen nevű nő (élt 45 évet) 2014. április 7., Kántorjánosi Férje megölte, majd magával is végzett.
 4. Ismeretlen nevű nő (élt 43 évet) 2014. április 25., Csernely Közeli ismerőse, aki gyakran járt hozzá, megerőszakolta, majd megölte.
 5. Ismeretlen nevű nő (élt 37 évet) 2014. április 28., Budapest Volt partnere megkéselte. A férfi nem fogadta el, hogy a nő szakított vele, és már korábban megfenyegette, hogy megöli, ha mással látja.
 6. Ismeretlen nevű nő (élt 53 évet) 2014. május, Tatabánya Közeli ismerőse megölte, miután szemtanúk látták, hogy szexuálisan zaklatta.
 7. Csáfordi Jánosné Vera (élt 75 évet) 2014. május, Pápa Fia olyan súlyosan bántalmazta, hogy belehalt sérüléseibe. A férfi korábban rendszeresen bántalmazta és folyamatos rettegésben tartotta édesanyját.
 8. N.-né K. Judit (élt 41 évet) 2014. május, Darnózseli Válófélben lévő férje megölte, a holttestnek csak a darabjait találták meg. A nő többször próbált elköltözni otthonról bántalmazás miatt. A gyerekeket korábban a férfinak ítélte a bíróság.
 9. Ismeretlen nevű nő (élt 57 évet) 2014. május 11., Sáránd Élettársa közös otthonukban nyakon szúrta.
 10. G. Irén (élt 49 évet) 2014. május 15., Magyarbánhegyes Lánya volt élettársa lelőtte. A férfi fegyverrel támadt a családra, G. Irén és lányának új partnere a helyszínen életét vesztette. G. Irén élettársa és lánya súlyos sérülésekkel kórházba kerültek.
 11. Ismeretlen nevű nő 2014. május 15., Érd Volt élettársa megölte őt és a nő új partnerét, majd rájuk gyújtotta a házat.
 12. Ismeretlen nevű nő 2014. június, Bicske Élettársa megkéselte. A nő belehalt sérüléseibe.
 13. Ismeretlen nevű nő (élt 48 évet) 2014. szeptember 2., Nagyesztergár Partnere olyan súlyosan bántalmazta, hogy belehalt sérüléseibe.
 14. Ismeretlen nevű nő (élt 81 évet) 2014. november 8., Tiszadob Férje közös otthonukban egy baltával megölte.
 15. Ismeretlen nevű nő (élt 22 évet) 2014. november 21., Forráskút Partnere áthívta magához, megerőszakolta, fojtogatta, órákon át kínozta, majd egy kalapáccsal megölte. A férfi a korábbi partnerét is bántalmazta.
 16. Ismeretlen nevű nő (élt 53 évet) 2014. december 11., Hercegszántó Fia megölte.
 17. A nők és gyermekek elleni erőszak összes áldozatát nem ismerjük. A lista a sajtóban megjelent információkból állt össze. Becslések szerint a nők és gyermekek elleni erőszak Magyarországon évente 50 ember életét követeli.

 


Utoljára frissítve: 2022. június 10.

 

Az oldal megosztásával a nők és gyermekek elleni erőszak elleni harc fontosságára hívhatjuk fel a figyelmet: