Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Mi a Mérce?

A Mérce Magyarország első, 100%-ban olvasói támogatásból létrehozott hírportálja. Minket nem korlátoz semmi: csak azt írjuk meg, amit tudunk, hiszünk és gondolunk. Nekünk nem szólhatnak le fölülről, nincsen oligarcha, hirdető vagy pártember a szerkesztőségünk fölött vagy mögött. Mi csak az olvasóinknak tartozunk elszámolással. Ez a modell viszont csak addig működik, amíg Te, az Olvasó, fontosnak tartod, hogy legyen egy ilyen független újság.

Ezért kérjük, hogy szállj be! Támogass minket, és ezzel járulj hozzá a szabad sajtó működtetéséhez!


A Kettős Mérce blog 2008 áprilisában indult. Több átalakulás után 2014-ben kezdődött el az a munka, ami a Kettős Mérce blog és szerkesztősége megerősödéséhez, majd a Mérce 2017 októberi elindításához vezetett.

A Mérce baloldali lap.

Az igazságosság és az egyenlőség szemszögéből fejtjük meg, hogy mi a helyzet, és mi a teendő. Témáink a korán kelők országa, az elhagyatott Magyarország népeinek gondjai, a dolgozók kiszolgáltatottsága, a munkavállalók és a szegénységben élők mindennapi gondjai. Tovább a rendszer, ami létrehozza és fenntartja a kiszolgáltatottságot. A mindenkinek járó egészségügy és oktatás helyzete, a méltó lakhatásért folytatott harc, a romák kirekesztettség elleni és a nők egyenlőségi küzdelme. Kiállunk az elnyomottakért és a hátrányosan megkülönböztetettekért, és támogatjuk a társadalmi egyenlőtlenségek ellen fellépő közösségeket és szervezeteket, és azokat, akik egy igazságosabb Magyarországért küzdenek, érkezzenek akár a pártpolitikából, akár a civil életből.

A Mérce politikai lap.

Mi csak politikai, közéleti híreket közlünk. Témaválasztásunkban nem kötünk kompromisszumot, és híreinket, véleménycikkeinket úgy írjuk, hogy azok ne csupán egy értelmiségi közeg, hanem az egész ország problémáival foglalkozzanak, és a lehető legszélesebb közönség számára legyenek elérhetők és megérthetők. Azokat a politikai, gazdasági, társadalmi összefüggéseket akarjuk befogadhatóvá tenni, amikből megérthetjük a helyünket, és képesek lehetünk változtatni, hogy egy jobb és igazságosabb világban élhessünk.

A Mérce aktuális, és kontextust ad.

Jelen vagyunk, ahol fontos dolgok történnek: élőben, percről-percre közvetítünk a meghatározó eseményekről. Cikkeinkben értelmezzük, publicisztikáinkban értékeljük, hogy mi történik Magyarországon és a világban. Nemcsak tájékoztatunk, hanem kontextust is adunk. Publicisztikarovatunkban olyan cikkeket jelentetünk meg, melyek kitekintenek a mindennapi megszokott nézőpontokból, új dinamikákat adnak gondolkodásunknak.

A Mércét sokféleképp követheted.

  • Kapcsold be az értesítéseinket, hogy minden nap megkapd a kiemelt cikkeinket!
  • Iratkozz fel heti hírlevelünkre, hogy elküldhessük a legfontosabb, legalaposabb írásainkat!
  • Kövess minket Facebookon, ahol várjuk a hozzászólásaidat, és cikkeink mellett rendszeresen jelentkezünk fontos események elő közvetítésével!
  • Twitteren is követhetsz minket.
  • YouTube-csatornánkra itt iratkozhatsz fel!
  • Az Instagramunkon pedig cikkeinken és tudósításainkon túl olykor a kulisszák mögé is bekukkantunk.

Szerkesztőségünkben ma már több mint tízen dolgozunk, hogy minden nap megírjuk és értelmezzük a legfontosabb híreket, közzétegyük és eljuttassuk azokat az írásokat, melyeket a Mérce közösségének tagjai és alkalmi szerzőink írnak, és jelen legyünk és tudósítsunk az utcáról. Mindez azért tudjuk megtenni, mert elkötelezett barátainktól, önkénteseinktől rengeteg segítséget, figyelmet és munkát kapunk, és mert sok száz olvasónk rendszeresen, több ezer olvasónk alkalmanként pénzzel is támogatja a munkánkat. Hogy mire költjük a támogatásokat, arról a Mércét működtető közhasznú Kettős Mérce Egyesület beszámolóiban és itt adunk számot.

Bár a nagy magyar hírportálok emberállományának és költségvetésének töredékéből dolgozunk, a sok kis támogatásból egy sokkal nagyobb dolgot tudunk létrehozni, mint azt remekül mutatja, amikor magyarországi, de világszinten is kimagasló teljesítményt és olvasottságot tudunk elérni.

Ez a lap mindenkié, aki hozzáadott valamit a létrejöttéhez és a működéséhez. Ezért vagyunk erősek, ezért tudjuk folytatni, ezért tudunk fejlődni. És mindezekért:

Köszönjük, hogy veletek együtt csinálhatunk szabad médiát!

Ha egyetértesz azzal, amiért dolgozunk, kérjük, támogasd a szerkesztőséget:

Támogatom a Mércét!

Köszönjük!