Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

TGM70

Összegyűjtött írások Tamás Gáspár Miklós 70. születésnapjára

Tamás Gáspár Miklós 2018 novemberének végén lett 70 éves, a Mérce csapata pedig ebből az alkalomból összegyűjtötte TGM életművének néhány kiemelkedő írását.

Az összeállítás vállaltan szubjektív és önkényes: egyfelől igyekeztünk újraközölni a politikai fordulópontokat jelző vagy elméleti szempontból legfontosabb írásokat, másfelől viszont megkértük a Mérce rendszeres és rendszertelen szerzőit, hogy ajánljanak olyan cikkeket TGM-től, amelyek személyesen fontosak számukra. Az anyagokat – köztük digitális formában eddig nem hozzáférhető írásokat – megjelenési sorrendben tesszük közzé.

A szövegek összegyűjtésében Balázs Gábor, Gagyi Ágnes, K. Horváth Zsolt, Losoncz Márk, Misetics Bálint, Simor Máté és az Eszmélet szerkesztői segítettek. Az oldal szerkesztéséért, elkészítéséért és a szövegek digitalizálásáért külön köszönet jár Füzessi Károlynak, Kiss Soma Ábrahámnak és Sidó Zoltánnak, valamint a szervezői munkáért Jámbor Andrásnak. Köszönet illeti a cikkek újraközlési jogáért a következőket: Atlantisz Könyvkiadó, BeszélőÉlet és irodalomEszméletEzredvég, Híd, Kalligram Könyvkiadó, Magyar NarancsRednewsSocialist Register, Új Mandátum Kiadó, Világosság. A képeket köszönjük B. Molnár Bélának és a Fortepannak.

Kedves Gazsi, sokat tanultunk tőled: köszönjük szépen és boldog születésnapot kívánunk!

Az oldal szerkesztői és a Mérce szerkesztősége

 

Tamás Gáspár Miklóst friss országgyűlési képviselőként kísérik választói (1990). Fotó: Urbán Tamás / Fortepan. 
TGM beszédet mond a Dózsa György téren a Magyar Gárda alapításakor tartott ellentüntetésen 2007. augusztus 25-én. Fotó: B. Molnár Béla. 
TGM beszédet mond as Kossuth téren a Népszabadság megszüntetése miatt szervezett demonstráción 2016. október 08-án. Fotó: B. Molnár Béla.