Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Kedves Szerzőink!

Kérünk benneteket, hogy legyetek kedvesek megkönnyíteni a munkánkat azáltal, hogy az írásaitokat a következő tartalmi és formázási meghagyásokhoz igazítjátok:

  • kiemelésekre a dőlt (italic) formázást használjátok, a félkövér (bold) és a nagybetűs formázást, az aláhúzást és egyebeket kerüljétek;
  • a szövegközi formázási módokat (behúzás, bekezdésstílusok, hasábok stb.) ne vegyétek igénybe;
  • az írásba szánt képeket és ábrákat a szöveggel együtt, s ne az írásba ágyazva küldjétek meg, de jelöljétek, hová szánjátok őket (kép1, ábra2 stb.), s hogy milyen forrásból származnak a képek. Csakis jogtiszta képeket áll módunkban közzétenni;
  • a linkek – online publikált szövegek, hírek esetében – legfeljebb 3-5 szóra mutassanak;
  • hivatkozások esetében a lábjegyzetes hivatkozási módot használjátok. Kérjük, a szövegközi (APA vagy Harvard stílusú) hivatkozási módot kerüljétek! A hivatkozott művek (folyóirat, könyv, könyvfejezet, gyűjteményes kötet) esetében a lábjegyzetek formája a következő: vezetéknév, keresztnév: cím. Kiadó, a kiadás helye, a megjelenés éve. Például: Bloch, Ernst: Az utópia szelleme. Gond-Cura Alapítvány, Budapest, 2007. Kérjük, ügyeljetek a hivatkozások egységességére!;
  • ügyeljetek a helyesírásra, a stílusra és a választékosságra.

 

Terjedelem:

  • nem áll módunkban 20 ezer leütésnél hosszabb szövegek gondozása – ettől hosszabb írásokat csak nagyon ritkán és indokolt esetben van módunk közölni;
  • jegyzetek, véleménycikkek, glosszák és olvasói levelek esetében a terjedelem ne haladja meg a 12 ezer leütést;
  • recenziók, könyvkritikák, beszámolók és ismertetések esetében az írások kívánt hossza legfeljebb 12 ezer leütés;
  • az esszék, riportok, interjúk, fordítások ne haladják meg a 12-20 ezer leütést;
  • a leütések számába a szóközök és a jegyzetek is beleszámítanak.

A beérkező írások sorsáról a szerkesztők döntenek, és minden esetben értesítik a szerzőt.

Az írásokat a [email protected] címre várjuk.