Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Az elmúlt napokban minden létező rekordot megdöntött a Mérce

Ez a cikk több mint 5 éves.

Az elmúlt napokban megtiszteltetés volt titeket szolgálni.

December 8 óta rekordot rekord hátán döntöget a Mérce. Gyakornokainkkal együtt 13 tagú szerkesztőségünk napi 7-8-9 emberrel a helyszínen és a gép előtt követte az eseményeket. Ott voltunk az első sorban, ha többfelé vált a tömeg, önkénteseink segítségével mindegyik menetet le tudtuk követni, és első kézből tudtuk nektek a legfontosabb információkat adni. De persze nincs múlt idő, nem állunk meg, a további tüntetéseken is ott leszünk az első sorban.

Eddig még könnyen meg is úsztuk, mert csupán egyszer dobták valamelyik tudósítónkat fejbe üveggel, és csak egy olyan eset volt, hogy miután a rendőrség könnygázt vetett be, valamelyikünk annyira rosszul legyen, hogy ne tudja folytatni a munkát. Ellenben összesen körülbelül 20 könnygáztámadást szenvedtünk el, és dolgoztunk végig, hiszen ez a munkánk.

De ezekben a helyzetekben óriási motivációt jelentettetek ti.

A helyszíneken oda jövő emberek, akik gratulálnak a munkánkhoz, a támogatások, vagy a HÉV-en a „Mi vagyunk a Mércét” skandáló tömeg, minden holtponton túl tud minket juttatni.

Meg persze a számok. Azt nem is kell mondani, hogy minden látogatottsági rekordot megdöntöttünk a héten (nem csak mi, infóink szerint az Index és a 24.hu is bőven csúcson pörgött), de az, hogy volt olyan nap, amikor egyedi látogatószámban az Index és a 24.hu látogatószámának ötödét, hatodát tudtuk hozni, miközben a költségvetésünk és az emberállományunk töredéke az övéknek, az kisebb csodával felér. Lényegében december 17-én új havi rekordot értünk el minden mutató terén.

Köszönjük nektek a bizalmat!

De a legdurvább adat mégis a Facebookról jön. A Facebook belső mérése szerint 4 millió embert értünk el a múlt héten, és a Mérce Facebook oldalán több mint 500 000 interakciót (lájk, komment, megosztás) végeztetek. Ez a szám azért durva, mert ugyanebben az időszakban az ATV Facebook oldalán 300 ezer, az Indexén 280 ezer ilyen kattintás volt. De hogy ne csak magyar sajátosságot nézzünk, a brit Guardian 8 millió követővel rendelkező Facebook oldalán 320 ezer, míg a CNN 31 milliós Facebook oldalán 1 millió 600 ezer interakció volt.

Tehát az elmúlt héten a Mérce Facebook oldala nemzetközi szinten is kimagasló teljesítmény nyújtott, de összességében porrá verte a magyar mezőnyt.

Az utolsó oszlopot érdemes nézni

Elcsépelt mondat, de a ti támogatásotok nélkül ez a helyzet tényleg nem jöhetett volna létre. A Mérce az olvasók támogatásából működik, és nyilván azért van értelme csinálni, mert olvassátok. Álmunkban nem gondoltuk volna, hogy egy év alatt ide jutunk és ennyi embert érünk el.

De folytatni akarjuk, mert a határ a csillagos ég, úgyhogy ha tudsz, támogass minket rendszeres havi utalással, hogy folytathassuk!