Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.
2022-ben is szükség lesz
rendszerkritikus lapra!
Támogasd rendszeresen a Mércét!

Rendszeres támogatás

PayPal regisztrációval

Egyszeri támogatás

Bankkártyával, regisztráció nélkül

Támogass minket egyszer vagy rendszeresen az Adjukössze felületén!

Támogass minket regisztráció nélkül a bankkártyáddal, a Paypal vagy az Adjukössze felületén!

Regisztráció nélkül mindkét felületen csak egyszeri támogatás lehetséges. Ha rendszeresen támogatnál minket, azt PayPal-on, Adjukösszén vagy banki átutalással teheted meg.

Támogass minket banki átutalással!

Számlatulajdonos: Kettős Mérce Egyesület
Bankszámlaszám: 16200216-17076018
Közlemény: Add meg az e-mail címedet

Külföldről utaláshoz ezek az adatok fognak kelleni:
IBAN: HU68162002161707601800000000
BIC: HBWEHUHB

Ha rendszeresen támogatnál minket, a netbankodban válaszd az állandó átutalási megbízás opciót, így minden hónapban, automatikusan megérkezik a Mércéhez a támogatásod, amíg azt le nem állítod.

Támogass minket készpénzzel!

Készpénzzel a MagNet Bank fiókjaiban lehet támogatni a Mércét. A befizetéshez a ezekre az adatokra lesz szükség:
Számlatulajdonos: Kettős Mérce Egyesület
Bankszámlaszám: 16200216-17076018

adj 1%-ot, hogy hangot adhassunk a 99%-nak!

Név: Kettős Mérce Blog Egyesület
Adószám: 18728907-1-42

További információért kattints ide.

Ha kérdésed vagy problémád lenne a támogatással kapcsolatban, írj nekünk az [email protected] email címre!

Mi úgy gondoljuk, hogy a nők elleni erőszak nem egyedülálló esetek összessége, hanem a nők társadalmi alávetettségének tünete. Ezért az ellene való fellépés csak akkor lehetséges, ha az erőszakot a rendszerszintű elnyomás kontextusában értelmezzük. A Mércén több cikksorozat is született a nők elleni erőszak különféle területeiről, az intézményi árulás fogalmától és gyakorlataitól, a pornó kritikáján át a nőgyógyászati és szülészeti erőszak mibenlétéig.

A sajtó szerepe meghatározó a nőket sújtó elnyomás formáinak tudatosítása, a rendszerszintű erőszak összefüggéseinek felismerése terén. Ezért tartottuk fontosnak, hogy létrehozzunk egy aloldalt a nők és a gyermekek elleni erőszak áldozatainak, ahogy azt is, hogy rögzítsük azokat a sajtóetikai alapelveket, amelyeket e témában írt cikkeinkben követni próbálunk.

A patriarchális berendezkedést ma a tőke és az állam is védelmezi, a Mércén pedig szeretnénk megmutatni azokat a küzdelmeket, amelyek láthatóvá teszik ezt a kizsákmányolást, és azt követelik, hogy a közintézmények álljanak a nők oldalára, legyen szó a pornóról és a prostitúcióról, vagy a párkapcsolatok és a szülőszoba kontextusában elkövetett erőszakról.

Együtt kell megváltoztatnunk: a támogatásotok nélkül ez a munka sem lenne lehetséges!

A Mércénél azt valljuk, hogy a lakhatás alapvető jog, a lakhatásból nem szedheti meg magát senki.

A rendszerváltás óta egyik kormány sem volt feladni azt a tévképzetet, hogy a „szabad piac” mindenkinek képes megfelelő lakhatást biztosítani, és egyik kormány sem mert szembeszállni a lakhatási válság vámszedőivel, a bankok és a tőkések profitérdekeivel. A NER pedig csak a felsőközéposztály lakhatási igényeit igyekszik kielégíteni.

A Mércén az elmúlt években figyelemmel követtük a kilakoltatások, a dzsentrifikáció és a hajléktalan emberek üldözése elleni küzdelmeket, szorosan követtük azokat a lakhatási küzdelmeket, amelyek nyomán olyan megoldási javaslatok születnek a lakhatási válság felszámolására, amelyek nem csak a tehetősek számára kínálnak megoldást, és felszámolnák azt a gyakorlatot, hogy a megfelelő lakhatáshoz csak eladósodáson keresztül juthatnak hozzá azok, akik arra érdemesnek ítéltetnek.

A Mérce nincs sem az Airbnb-lobbi, sem a bankok, sem az ingatlanfejlesztők zsebében, így bátran képviselhetjük a lakhatás terén a közösségi, szolidáris megoldásokat.

Ez a rendszerkritikus sajtó feladata, ehhez kérjük támogatásotokat!

A Mércénél meggyőződésünk, hogy a természetrombolás megállításához rendszerszintű változások kellenek, csak ez jelenthet kiutat az egész emberiség számára.

Ezért tartjuk különösen fontosnak, hogy rámutassunk a nagytőke manipulációs praktikáira, melyekkel saját felelősségéről próbálja elterelni a figyelmet, hogy elhitesse velünk, fenntartható a természet kizsákmányolását egyre fokozó, tőkés berendezkedés.

Azért dolgozunk, hogy minél többen legyenek tisztában a klímaváltozás és a környezetünk károsításának valódi okaival és a valódi megoldásokkal, és ezért erősítjük fel a változásért küzdő közösségek hangját is.

A Mércén nincsenek reklámok, így a hirdetők sem befolyásolhatják, milyen kritikát fogalmazunk meg a zöldre festés, az autóipar, az álmegoldások vagy a kormány jövőnket fenyegető intézkedései kapcsán.

A rendszerkritikus sajtó működése rajtatok áll: ehhez a munkához kérjük a támogatásotokat!

A Mércénél azt valljuk, hogy nem az ember van a gazdaságért, hanem a gazdaság az emberért.

A tőkés rendszer ügyvezetői az egyre sűrűsödő válságokat úgy próbálják kezelni, hogy a válságok árát a természet és a dolgozók fizessék meg, a profit pedig az azt megtermelő dolgozók és a társadalom kontrollja nélkül áramoljon felfelé. A Mércén rendre rámutatunk, hogy a NER ebben a nemzetközi tőke leghűségesebb partnere, hiszen a bérek leszorítása, a dolgozók kiszolgáltatása érdekében nem válogat az eszközökben.

Azt reméljük, hogy egyre többen tudnak fellépni a kizsákmányolás ellen, és a társadalmi csoportok egymást támogatva elérhetik a közérdek érvényesülését, legyen az ellenfél a magyar állam vagy egy multi. Ezért a mi híreinkben első helyen állnak a dolgozók méltó munkakörülményekért és megélhetésért folytatott harcai, az egészségügyi dolgozók, pedagógusok közszolgáltatások állapotáért folytatott küzdelmeivel, határainkon innen és azokon túl.

Mivel nálunk nem hirdet sem tőkés vállalat, sem az állam, ebben a munkában csak az olvasóinkra támaszkodhatunk! Támogass te is!

Szerintünk az iskola feladata nem a szabálykövető állampolgár és hatékony munkaerő kiképzése, hanem az, hogy egy boldogabb társadalom eszköze legyen. Erre kell felkészíteni a pedagógusokat, és sokkal jobban meg kell őket becsülni.

A Mérce folyamatosan felerősíti azon pedagógus szakmai és érdekvédelmi szervezetek hangját, melyek kiállnak a méltányos bérekért és munkakörülményekért, és arra is rámutatnak, hogy az iskola a társadalmi integráció egyik legfőbb intézménye, ezért is kell sokkal több figyelmet és pénzt fektetnünk bele. De még ez sem elég: ha azt akarjuk, hogy az oktatás csökkentse az egyenlőtlenségeket, az egész intézményrendszernek, sőt, a társadalmi gondolkozásnak is változnia kell. Ezért próbálunk vitákat kezdeményezni a terület legfontosabb kérdéseiről, és hírt adni azokról a kezdeményezésekről, amelyek velünk együtt vallják: az iskola célja nem a tőkés termelési rendszerben való részvételre való felkészítés, hanem az egyén és a társadalom felszabadítása kellene legyen.

Ez a megközelítés nem népszerű az iparkamarai tagság körében: támogasd te is a Mércét, mert a rendszerkritikus sajtó működése rajtatok áll!

Eddig
1410

rendszeres támogató csatlakozott.

Ahhoz, hogy a Mérce fennmaradása hónapról-hónapra biztosítva legyen, összesen 1600 rendszeres támogatóra van szükségünk.

Támogasd rendszeresen a Mércét!

Támogasd a Mércét te is!

Az alábbi grafikonon az látszik, hogy az elmúlt években milyen forrásból mennyi bevételre tettünk szert.

 

Ezen a grafikonon foglaltuk össze, hogy az elmúlt években milyen célra mennyit költöttünk a beérkezett támogatásokból.

Szervezeti kiadások alatt találhatók a szervezet működtetését és fejlesztését szolgáló személyi és anyagi jellegű kiadások, mint a szervezet menedzsmentjének fizetései, a szervezet pénzügyi-, jogi- és adminisztrációs, valamint infrastrukturális költségei.

Szerkesztőségi kiadások alatt az újságírók és szerkesztők fizetéseit, a fényképek, videók és egyéb vizuális tartalmak előállításának díjait, a helyszíni tudósítások és az egyéb tartalomelőállítási díjakat értjük.

Terjesztési kiadások alatt a tartalmaink népszerűsítésére fordított költségeket, mint a kommunikációs és fundraiser munkatárs fizetése, a hirdetések és a hírlevélküldési szolgáltatások díjait értjük.

Tech-kiadások alatt a Mérce honlapjának működtetésére, fenntartására és fejlesztésére fordított költségek szerepelnek.

Projekt-kiadások alatt a nem rendszeresen ismétlődő, projektalapon működő fejlesztések és események megvalósításának költségeit értjük.

Céges adománnyal is segítheted a Mércét és adókedvezményt is érvényesíthetsz!

Amennyiben céged vagy gazdasági szervezeted (a cég nevén levő bankszámláról utalva/cég nevén levő bankkártyát használva) támogatást ad a Kettős Mérce Blog Egyesületnek, akkor a társasági adóalap megállapítása céljából az 1996. évi LXXXI. törvény 7. § (1) bek. z) pontja szerinti – figyelemmel a 7. § (7) bekezdésben foglaltakra is – csökkentő korrekció érvényesítéséhez a támogatás összegéről igazolást adunk. A közhasznú egyesületünk támogatása az adományozót a támogatási összeg 20 százalékának megfelelő adóalap-kedvezményre jogosítja.

Kérjük, az igazolás kiállításához küldd el erre az e-mail címre az alábbi adatokat: adományozó megnevezése, adószáma, székhelye és az adományozott összeg nagysága.


Ha többet akarsz tudni arról, hogy mi is a Mérce, olvasd el itt, hogy hogyan és miért dolgozunk.

A Mércét a közhasznú Kettős Mérce Blog Egyesület működteti.

A Mércén nincsenek hétköznapi értelemben vett hirdetések, de olyan ügyekre szívesen felhívjuk a figyelmet, amikkel azonosulni tudunk.

A támogatással kapcsolatban keletkezett adatokkal az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően bánunk.