Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Bajban van a Mérce!

A Mérce kizárólag az olvasók támogatásából működik. A te támogatásoddal tudunk cikkeket írni, élőben közvetíteni a legfontosabb eseményekről és eljuttatni a híreinket az ország minden szegletébe.

Segítségre van szükségünk ahhoz, hogy jövőre is legalább azt kaphassátok tűlünk, mint idén. Katasztrófa nincs, baj viszont van, kedves olvasók.

Most az a tét, hogy meg tudjuk őrizni azt a Mércét, amit megszoktatok, sőt akár bővülni, fejlődni is tudunk-e. Ennek a helyzetnek a szemléltetésére hoztuk létre a Bajométert, amin folyamatosan követni tudjátok, hogyan áll a Mérce költségvetése. Mint látjátok, most baj van. Ahhoz, hogy most kikerüljünk a bajból, 3 millió forint rendszeres havi támogatásra van szükségünk tőletek, bajtársainktól.

Arra kérünk, legyél a bajtársunk. Támogass minket havi rendszeres adománnyal!

De miért is vagyunk bajban?

2015 folyamán 333 cikket írtunk, idén a mai napig 3867-et és még 1401 percről-percre tudósítást. 2015-ben 7 milliószor töltöttétek le az oldalainkat, idén a mai napig már több mint 18 milliószor. Közösségi blogból hírportál lettünk. Idén is több mint 100 cikket írtak ingyen önkéntes szerzőink, aktivistáink, tudósítóink, de a szerkesztőségi értekezleteket már nem kocsmákban és egymás nappalijában tartjuk, hanem irodában és a 2015-ös három helyett már 20 munkatársunk kap valamennyi fizetést a munkájáért.

Most viszont az a helyzet, hogy a költségvetésünk fenntarthatóságát veszély fenyegeti. Decemberben biztos, januárban még valószínűleg tudunk fizetést adni, a többi pedig rajtatok múlik.

Szükségünk van a bajtársainkra. Nélkületek nem működik a Mérce.

Azt kérjük, segítsetek első körben összegyűjteni a baj elhárításához szükséges 500 ezer forint rendszeres havi támogatás, és a 3 millió forint egyszeri támogatás összegét. Minden forint számít.

Nem viccből kérjük, és nem szokásból, hanem azért, hogy felelősen tudjunk továbbra is gazdálkodni anélkül, hogy rosszabb, kevesebb, gyengébb lenne a Mérce. Hogy ne csupán működjünk, hanem akár fejődni is tudjunk.

További támogatási lehetőségek

BANKKÁRTYA

Támogass minket egyszerűen bankkártyával az adjukossze.hu-n:

BANKI ÁTUTALÁS

Számlatulajdonos: Kettős Mérce Egyesület
Bankszámlaszám: 16200216-17076018

Külföldről utaláshoz ezek az adatok fognak kelleni:
IBAN: HU68162002161707601800000000
BIC: HBWEHUHB

KÉSZPÉNZ

A MagNet Bank fiókjaiban lehet készpénzzel támogatni a Mércét. A befizetéshez a ezekre az adatokra lesz szükség:
Számlatulajdonos: Kettős Mérce Egyesület
Bankszámlaszám: 16200216-17076018

1%

Az adód 1%-ával is támogathatod a Mércét!
A felajánláshoz szükséges adószámunk: 18728907-1-42
Kattints ide a részletekért.

 

Mire költjük a támogatást?

Ezen a grafikonon foglaltuk össze, hogy az elmúlt években milyen célra mennyit költöttünk a beérkezett támogatásokból.

  • Az újság kategóriában az újságírók, szerkesztők fizetésére, a fényképekre és videókra, helyszíni tudósításokra fordított összegek láthatók.
  • A működés kategóriában a pénzügyre, jogi ügyekre, adminisztrációra, irodára kifizetett költségek szerepelnek.
  • Az IT alatt az infrastruktúrára, programozásra, a Mérce honlapjának működtetésére kiadott összegek láthatók.
  • A hirdetés alatt pedig a tartalmaink népszerűsítésére fordított költségek szerepelnek.

Céges támogatás

Céges adománnyal is segítheted a Mércét és adókedvezményt is érvényesíthetsz!

Amennyiben céged vagy gazdasági szervezeted (a cég nevén levő bankszámláról utalva/cég nevén levő bankkártyát használva) támogatást ad a Kettős Mérce Blog Egyesületnek, akkor a társasági adóalap megállapítása céljából az 1996. évi LXXXI. törvény 7. § (1) bek. z) pontja szerinti – figyelemmel a 7. § (7) bekezdésben foglaltakra is – csökkentő korrekció érvényesítéséhez a támogatás összegéről igazolást adunk. A közhasznú egyesületünk támogatása az adományozót a támogatási összeg 20 százalékának megfelelő adóalap-kedvezményre jogosítja.

Kérjük, az igazolás kiállításához küldd el erre az e-mail címre az alábbi adatokat: adományozó megnevezése, adószáma, székhelye és az adományozott összeg nagysága.


Ha többet akarsz tudni arról, hogy mi is a Mérce, olvasd el itt, hogy hogyan és miért dolgozunk.

A Mércét a közhasznú Kettős Mérce Blog Egyesület működteti.

A támogatással kapcsolatban keletkezett adatokkal az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően bánunk.