Hogy ne maradj le, értesítünk a nap 1-2 legfontosabb cikkéről a Mércén. Jöhet?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.
Támogasd a Mércét!

Havonta rendszeresen támogatom a Mércét

Egyszeri összeggel támogatom a Mércét

Egyszeri bankkártyás támogatás

A Mércét csak olvasóink támogatásából működtetjük – így maradunk függetlenek. Úgy számoltunk, hogy 2019-ben 50 millió forintot kell összegyűjtenünk, hogy fenntartsuk és fejlesszük a Mércét. Az a célunk, hogy ez még sikeresebb év legyen, mint az előző!

Mert 2018 bizony sikeres volt a Mérce számára, még ha a körülöttünk lévő politikai események nem is ezt mutatják. A 2017 végén elindult merce.hu már nem csak van, hanem létezik. Egy év alatt megháromszoroztuk a látogatottságunk, írtunk több mint 6000 cikket, 7000 Facebook-posztot, több mint 100 eseményről tudósítottunk a Facebookon élőben, és gyártottunk közel 50 videót is, ezekben a folyamatokban pedig több mint 100 ember segített minket munkatársként, önkéntesként, cikkszerzőként. Végigkövettük a választási kampányt, ott voltunk a nagy tüntetéseken, és olyan ügyekben sikerült hallhatóvá tennünk a társadalmi igazságosság hangját, mint a rabszolgatörvény vagy a hajléktalan emberek üldözése. Megszerveztük a Szabad Október fesztivált, hogy ne maradjon az első magyar köztársaság kikiáltásának évfordulója megemlékezés nélkül, és két elvonuláson, no meg több mint 20 operatív ülésen raktuk össze a Mérce szervezetét, hogy jobb lapot olvashassatok.

Azt kérjük tőletek, hogy támogassátok a Mércét, hogy fennmaradhassunk, fejlődhessünk: hogy jövőre is megírhassuk és közölhessük azokat a cikkeket, amelyeknek nyilvánosság kell, és továbbra is ott lehessünk és tudósíthassunk, ahol a fontos dolgok történnek. Támogassátok a Mércét, hogy 2019-ben is jelen lehessünk!

Ha megteheted, támogass minket, támogasd a független magyar sajtót!

Támogatási lehetőségek

BANKKÁRTYA

Támogass minket egyszerűen bankkártyával az adhat.hu-n keresztül

BANKI ÁTUTALÁS

Számlatulajdonos: Kettős Mérce Egyesület
Bankszámlaszám: 16200216-17076018

Külföldről utaláshoz ezek az adatok fognak kelleni:
IBAN: HU68162002161707601800000000
BIC: HBWEHUHB

KÉSZPÉNZ

A MagNet Bank fiókjaiban lehet készpénzzel támogatni a Mércét. A befizetéshez a ezekre az adatokra lesz szükség:
Számlatulajdonos: Kettős Mérce Egyesület
Bankszámlaszám: 16200216-17076018

1%

Az adód 1%-ával is támogathatod a Mércét! Kattints ide a részletekért.

 

Mi a Mérce?

A Mérce Magyarország első, 100%-ban olvasói finanszírozásból felépített és működtetett hírportálja. Minket nem korlátoz semmi: csak azt írjuk meg, ami tudunk, hiszünk és gondolunk. Nekünk nem szólhatnak le fölülről, nincsen tulajdonos, oligarcha, hirdető vagy pártember a szerkesztőségünk fölött vagy mögött: mi csak az olvasóinknak tartozunk elszámolással. Ez a modell viszont csupán addig működik, amíg te, az olvasó, fontosnak tartod, hogy legyen egy ilyen független újság. Ezért kérjük, hogy szállj be! Támogass minket, így te leszel az egyik tulajdonosa a Mércének! Ha támogatsz minket, azzal egyben hozzájárulsz a független magyar sajtó megerősödéséhez.

A Mérce egy baloldali lap. Az igazságosság és az egyenlőség értékein alapuló politikai értelmezésekből fejtjük meg, hogy mi a helyzet, és mit kéne tenni. Mi a társadalmi igazságosságért írunk, támogatjuk az ezért dolgozó szervezeteket, kiállunk azokért az emberekért, akik egy igazságosabb Magyarországért küzdenek, érkezzenek a pártpolitika vagy a civil élet bármely szektorából. A témáink pedig továbbra is azok, mint eddig: a korán kelők országa, az elhagyott Magyarország népeinek gondjai, a mindenkinek járó egészségügy és oktatás helyzete, a nők egyenlőségi küzdelme. Ahol csak tudunk, jelen vagyunk: élőben, percről-percre közvetítünk a fontos eseményekről, cikkeinkben értelmezzük és publicisztikáinkban értékeljük, hogy mi történik Magyarországon és azon túl. Nem csak tájékoztatunk, de kontextust is adunk.

Köszönjük, hogy veletek együtt csinálhatunk független médiát!

 

A Mércét a közhasznú Kettős Mérce Blog Egyesület működteti.

A támogatással kapcsolatban keletkezett adatokkal az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően bánunk.