Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Elfogták a 86 éves fóti férfit, Sz. Istvánt, aki élettársának lányát gyilkolta meg pénteken

Ez a cikk több mint 3 éves.

Brutálisan gyilkolta meg áldozatát, élettársának lányát pénteken egy 86 éves férfi Fóton, számolt be róla a 24.hu. A gyanúsított Sz. István a bűncselekmény elkövetését azóta elismerte, a gyanúsítással szemben panaszt nem tett.

A férfi a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint még pénteken veszett össze az 51 éves nővel fóti lakásán, István vallomásában előadta, hogy hogy élettársa lányával egy ideje „pénzügyi természetű konfliktusa” volt, amellyel aznap újra előhozakodott.

Sz. István szerint a nő értetlenkedett, ezért a férfi elővett egy kést és megszúrta áldozatát, miközben azt kiáltotta, hogy „dögölj meg!”. A nő ezután kimenekült a lakásból, majd az utcán összeesett. Támadója ide is követte, kését újra beledöfte, ezután egy féltéglával még fejbe is verte az akkorra már nagy valószínűséggel élettelen nőt.

A rendőrök még a helyszínen elfogták a férfit, előállítását követően pedig kihallgatták.

Az elmúlt egy évben – ahogy korábbi években is – majd minden hónapban legalább egy nőt megölt a partnere, ahogy az a nők elleni erőszak eseteit dokumentáló aloldalunkon is látszik. Azokból az esetekből pedig, amikor párkapcsolati erőszak történik, de a bántalmazás nem jut el a gyilkosságig, még ennél is jóval több van.

Tegnap is beszámoltunk egy olyan esetről, amelyben volt élettársa gyilkolt meg egy nőt: négy évig éltek együtt egy Lajosmizséhez közeli településen, de decembeben szakítottak egymással. Az elkövető, B. Attila elismerte, hogy egy szóváltást követően bántalmazta áldozatát, aki ennek következtében életét vesztette. A férfi áldozatának holttestét a településhez közel ásta el.

Ezek azonban csak azok az esetek, amelyek egyrészt eljutottak a sajtóig, másrészt olyan ítélet született ügyükben, amely az elkövető férfiakra büntetést szabott ki. A párkapcsolati és családon belüli bántalmazás eseteinek azonban még mindig csak a töredéke jut el a hatóságokig, a jelenség leküzdéséhez pedig az áldozatvédelmi intézményrendszer fejlesztésére, a rendőrség és az igazságszolgáltatás dolgozóinak szakirányú képzésére és más, hasonló lépésekre lenne szükség.

Arról, hogy mit tehetett volna a magyar kormány 2020-ban a nők elleni erőszak felszámolásáért, itt írtunk.

Címlapkép: Mérce