Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Volt élettársa ölt meg egy nőt Lajosmizse közelében

Ez a cikk több mint 3 éves.

Bevallotta a rendőrségnek egy férfi, hogy ő ölte meg volt élettárását, a holttestét pedig elásta Lajosmizse közelében – írja a Police.hu.

A rendőrségi beszámoló szerint 2020. december 24-én egy karcagi asszony lánya eltűnése miatt tett bejelentést, akit két nappal korábban láttak utoljára, amikor a család által is ismeretlen helyre távozott.

Mivel a karcagi rendőrkapitányság szerint ekkor még nem merült fel bűncselekmény elkövetésének gyanúja, a karcagi kétgyermekes anya körözésének elrendelése mellett közigazgatási eljárás keretében vizsgálta az eltűnés körülményeit. 

Január 4-én aztán fordulat következett be az ügyben, amikor is állampolgári bejelentés érkezett a Karcagtól több mint 100 kilométerre található Lajosmizsén a helyi rendőrőrsre, miszerint a közeli kiserdőben női ruhadarabokat találtak. Ezekről hamarosan kiderült, hogy nemcsak, hogy az eltűnt nő holmijai, hanem pontosan ezeket viselte az etűnése napján is. 

Az eltűnt nőről időközben kiderült, hogy kisebbik gyermekének édesapjával négy évig élt együtt egy Lajosmizséhez közeli településen, ám decemberben szakítottak egymással.

A férfit, aki a szakítás után ugyanide, a Lajosmizse melletti házba költözött vissza, kikérdezték a rendőrök. A rendőrség beszámolója szerint már az is gyanús volt, hogy B. Attila az első kihallgatása során nem tudott kielégítő válaszokat adni a hatóság kérdéseire. A Bűnügyi Igazgatóság életellenes bűncselekményekkel foglalkozó csoportja is bekapcsolódott a nő eltűnésének vizsgálatába, és beidézték a férfit a lajosmizsei rendőrörsre, aki ennek ellenére nem jelent meg az újabb kihallgatáson. A férfi keresése a kecskeméti rendőrség segítségével kezdődött meg, és pár órán belül meg is találták.

Ezt követően B. Attila elismerte a bűncselekmény elkövetését. Elmondta, hogy szóváltást követően bántalmazta áldozatát, aki ennek következtében életét vesztette. A férfi először azt állította, hogy a holttestet a gépkocsijával a Dunához vitte, és ott vízbe eresztette. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozóinak hatásos kihallgatás-technikai kérdéseire 2021. január 7-én – folytatólagos gyanúsított kihallgatásán – beismerte, hogy áldozatát nem a folyóhoz vitte, hanem lakhelyének közelében elásta. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai még aznap megtalálták a holttestet. Az eljáró hatóság szakértők bevonásával vizsgálja a bűncselekmény körülményeit.

Az elmúlt egy évben – ahogy korábbi években is – majd minden hónapban legalább egy nőt megölt a partnere, ahogy az a nők elleni erőszak eseteit dokumentáló aloldalunkon is látszik. Azokból az esetekből pedig, amikor párkapcsolati erőszak történik, de a bántalmazás nem jut el a gyilkosságig, még ennél is jóval több van.

Márciusban a Mérce új aloldalt indított, ahol a férfiak által meggyilkolt nők és gyermekek listáját tesszük közzé 2014-től kezdve. A feltüntetett lista nem teljes körű, mivel csak a sajtóban megjelent eseteket összesíti. Célunk, hogy a figyelem állandó fenntartásával rámutassunk arra, hogy a nők elleni erőszak rendszerszintű probléma, aminek enyhítéséhez rendszerszintű változtatások szükségesek. Minderről ebben a cikkben írtunk bővebben.

Ha támogatásra van szüksége, mert Önt vagy ismerőseit bántalmazás vagy szexuális erőszak érte, itt talál részletes információkat.

A NANE Egyesület segélyvonala bántalmazott és szexuális erőszakot átélt nőknek: 06 80 505 101 (hétfő, kedd, csütörtök, péntek 18-22; szerda 10-12 óráig; ingyenesen hívható mobilról is).

Az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat (OKIT) telefonszáma: 06 80 20 55 20 (ingyenesen hívható napi 24 órában, abban az esetben hívja, ha menekülnie kell otthonról vagy krízisszállást keres.)

A PATENT Egyesület jogsegély-szolgálata: 06 70 220 2505 (szerdánként 16-18 óráig és csütörtökönként 10-12 óráig, e-mailen: [email protected])

Címlapkép: Gyertyagyújtás a Kossuth téren az elmúlt évben párkapcsolati erőszakban megölt nőkért, a Néma Tanúk felvonulás végén; fotó: Balogh Zsófia