Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

TGM: Le az Antifával! Éljen a Fa!

Ez a cikk több mint 4 éves.

Trump elnök „fontolgatja”, hogy terrorszervezetté nyilvánítsa az Antifát, „gutless Radical Left Whack Jobs”, azt mondja, magyaros, szabad fordításban: ezeket a Tornából Fölmentett, Szélsőbalos Elmebetegeket.

Az Antifa ugyan nem szervezet, hanem tiltakozó antifasiszta csoportok laza hálózata, legtöbbször csak egy-egy akcióra állnak össze. De ez mellékes.

Csak jegyezzük meg: 2019 július végén az Amerikai Egyesült Államokban nem a fasizmus betiltását „fontolgatják”, hanem az antifasizmusét.

Le az antifasizmussal! Éljen a fasizmus!

Lengyelországban egyelőre csak véresre verik az antifasisztákat. Verik a moszkvai meg a hongkongi tüntetőket is. Nálunk egyelőre csak kormányzati sajtószervek niggereznek, buziznak, araboznak, komcsiznak szakadatlanul, különösebb – fasiszta jellegű – hatósági vagy népi erőszakról nem számolhatunk be. De hát ez csak a félperiféria. Itt pusztító erővel terjeszkedik a nyugalom.

Orbán nem küld szét fajgyűlölő tweeteket a négy magyarországi, fiatal, szociáldemokrata, roma országgyűlési képviselőnő ellen, mint Trump. Nem mond a roma képviselőnők és roma nagyvárosi polgármesterek ellen rasszista, uszító beszédeket. Mert hogy…

2019. Harminc év. Harminc évvel ezelőtt pontosan ezt jósolták az akkor nyolcvanéves, ősöreg kommunisták.

Nevettünk rajtuk. Éljen a Fa…

Címlapkép: Wikimedia / Gage Skidmore from Peoria, AZ, United States of America