Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Pattanjatok már le a „magyar asszonyok” méhéről!

Ez a cikk több mint 4 éves.

Most zajlik a III. Budapesti Demográfiai Csúcs, aminek ugye sok haszna nincsen, ha megnézzük az elmúlt időszak születésszámait, de arra kiváló rendezvény, hogy idősödő és pocakosodó férfiak elmondhassák, hogy mi a helyzet a magyar nők „méhével”.

2018-ban 41 300 fővel lettünk kevesebben Magyarországon. A szám kicsivel magasabb, mint az utóbbi években, ez a harmadik legrosszabb év a népességfogyás szempontjából a II. világháború óta. De az idei számok se sokkal jobbak, júniusban 6,8 százalékkal kevesebb gyerek született, mint egy évvel ezelőtt ugyanebben a hónapban. Az első fél évben pedig 2,8 százalékkal született kevesebb gyerek, mint a katasztrofális 2018-as évben.

Kimondhatjuk tehát, hogy a kormány demográfiai  programja megbukott? Vagy esetleg mondunk még pár mondatot kormányzati szinten a magyar asszonyokról?

Mint például Kásler miniszter úr, aki ilyeneket mondott a III. Budapesti Demográfiai Csúcson a 444 szerint:

„Én úgy gondolom, az asszonyok akkor szülnek, ha akarnak, ha késztetésük van rá. Ha úgy nevelik őket, hogy a család érték, hogy a gyermek érték, hogy az élete akkor teljes, akkor teljesedik ki, ha a teremtés célját valósítja meg…”

Kásler a 444 tudósítása szerint azt is mondta, a kormányoknak azon túl, hogy biztosítaniuk kell a materiális feltételeket, hogy „aki szülni akar, az szülni tudjon,” kötelességük „a szellemi háttér” megteremtése is.

Tehát ha jól értem Kásler miniszter úr azt mondta, hogy ezek a makacs asszonyok csak akkor szülnek, ha akarnak, de ha úgy nevelik őket, hogy csak akkor lehet teljes ember, ha van gyereke, akkor majd megszűnik ez a makacsság. Ehhez kell a szellemi háttér, amely több annál, hogy aki szülni akar, szülni tudjon.

Orbán Viktor pedig arról is beszélt, hogy

„[e]zt a pontot keressük, ezt akarjuk elérni, itt fog átbillenni majd a magyar családtámogatási rendszer, de egyelőre még nem tartunk itt, ehhez még jó néhány év kitartó munkájára lesz szükségünk.”

A kormány tehát azt gondolja, dobunk kis pénzecskét a tyúkoknak, és akkor kitolják a tojást. Tehát hogy az a biztonság és hosszú távú perspektíva, valamint a szabadidő feladása, ami kell egy gyerekvállaláshoz, pénzért megvehető.

De, hogy értsük, mekkora butaság ez, nézzük meg Orbán egy másik mondatát:

„a másik egy zöld, újszerű érvelés. Engem is csak a napokban vágott mellbe. Hogy lehet úgy gondolkodni a gyerekekről és az életről, hogy azt szembeállítjuk a természettel és azt mondjuk, hogy a Föld akkor járna jobban, ha kevesebb gyermek születne?”

Én speciel amellett, hogy nem tartom ezt esztelen érvelésnek, egyet értek a miniszterelnökkel abban, hogy a gyerektelenség nem jó perspetíva, például azért nem, mert minden valószínűség szerint nem azok népesítik túl a földet, akik ezen gondolkodnak.

De azért mégis, nem annak kéne lennie a miniszterelnöki válasznak, hogy „esztelenségnek kell minősíteni,” és el kell utasítani, hanem lehtne mondjuk az, hogy nem értek egyet ezzel a fajta felvetéssel, de a céllal igen, alapvetően meg kell védeni a földet a klímakatasztrófától, a magyar kormány például ezért hozza ezt és ezt az intézkedést. Mégpdig azért, mert a gyerekvállalás számunkra nem csupán nacionalista maszlag, hanem a jövendő magyar generációkról való gondolkodás. Na jó, a nacionalista maszlag kritikáját akár ki is hagyhatta volna.

Nem ezt mondta Orbán, és ez jól mutatja, hogy a biztonságban élő elit mennyire nem tud mit kezdeni az ijesztgetésen és a gyűlöletkeltésen túl az emberek jövőről szóló félelmeivel, mennyire nem tud mit kezdeni azzal, hogy csökken a biztonságérzet, és csökkenő biztonságérzetben kevésbé vág neki az ember egy olyan hosszú távú projektnek mint a gyerekvállalás.

Így pedig visszajutunk a cikk elején lévő bődületesen rossz demográfiai adatokhoz, és ahhoz, hogy a kormány demográfiai programja még mindig a nők méhében való turkálás, vagy jobb esetben az, hogy malacperselynek nézik a magyar asszonyokat, aminek ha a száján bedobnak egy jó nagy gurigát, akkor kipottyan egy áldott magyar kölyök.

Az a helyzet, hogy ez vicc, propaganda és sértés keveréke. Két gyerekes apukaként elég sok mindent el tudnék mondani, hogy a kormány, az állam hogyan tud segíteni a családokon, ebből bizony vannak jó dolgok, amiket a kormány is csinál, de tényleg apaként kérem, hogy hagyják már abba ezt az izzadságszagú propagandát a magyar nők méhének eltulajdonításáról.

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd