Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Két hónap kőkemény munka a merce.hu eddigi története

Ez a cikk több mint 6 éves.

Október 22-én a ti támogatásotoknak köszönhetően lett a Kettős Mérce blogból Mérce. Így visszagondolva, ez a több mint két hónap végtelen hosszú időnek tűnik. Akkor azt kértük tőletek: olvasók, legyetek türelmesek velünk! Új munkamódszereket kell megtanulnunk, új cikkformákat írnunk, megtalálni a helyünket abban az otthonban, amit építettünk maguknak. Bár ez még nem sikerült teljesen, de mi magunk nagyon is érezzük a fejlődést, azt, hogy egyfajta jó értelemben vett rutinnal tudunk egyre inkább nekiállni a munkának.

A Mérce kicsit más lett, mint ami előtte volt, és két hónap múlva még inkább más lesz, mint most. Persze hibázni továbbra is fogunk, de remélhetőleg egyre kevesebbet. Próbálunk fejlődni, jobbak lenni, és egy karakteresebb Mércét létrehozni.

Persze ebben az elmúlt két hónapban is számos cikket írtunk a támogatásotok segítségével. Folytattunk vitát a határon túli magyarok szavazati jogáról, arról, lehet-e  Jobbikkal együtt tüntetni, vagy épp arról, mit kezdjünk Ságvári Endrével.

De a támogatásotoknak köszönhetően sikerült számos saját ügyet is előásni. Elsőként írtuk meg, hogy az Állami Számvevőszék további 4 pártot büntetett meg a Jobbikon kívül, és az elsők között azt is, hogy az ÁSZ jövőre csak a Fidesz pártalapítványát nem ellenőrzi. A Mérce hozta le a szegedi polgármester miniszterelnök-jelöltségtől való visszalépése után a Botka Lászlónak készült baloldali programot is.

Elsőként írtuk meg, hogy az amerikai szélsőjobboldal fenegyerekét, Milót meghívta konferenciázni Csányi Sándorral együtt a magyar kormány, vagy azt, hogy az újságban megjelenő kormányzati propaganda miatt felállt székéből a Vasárnapi Hírek főszerkesztője. Tehát számos hír a ti támogatásotoknak köszönhetően jutott el rajtunk keresztül a magyar sajtóba.

De az élő közvetítésekkel sem hagytunk fel. A magyar sajtóban egyedül mi fagyoskodtuk végig a Várban a Közös Ország Mozgalom akcióját, amivel egyszerre hívták fel a figyelmet a korrupcióra és a lakhatási válságra egy áron alul kiadott budai luxusétteremnél. Ott voltunk a Ligetvédők akciójánál decemberben, a Jobbik tüntetésén a Fidesz-székháznál, a hármas metró akadálymentesítésért küzdők akcióján a Ferenciek terénél, és mindenhol, ahol a közélet szempontjából a legfontosabb dolgok történtek.

Írtunk cikket arról, milyen fiatalkorúként regisztrálni a puncs.hu-n, ahogy arról is, miért hamis hivatkozási alap az erőszakos bűncselekményeknél a szerelemféltésre hivatkozni, csináltunk interjút Wirth Judittal a #metoo ügy kapcsán, és írtunk az anyák jogairól és a gyerekbántalmazásról is az elmúlt három hónapban.

Beszámoltunk a Hős utcai helyzet kialakulásának okairól, és egy négy gyerekes családról is, akik karácsonykor kértek segítséget, hogy ne vegyék el a gyerekeiket.

TGM megírta, miért van vége a magyar demokráciának, de írtunk arról is a támogatásotoknak köszönhetően, hogy a nagy globális multik és techcégek miért veszélyesek nem csupán a demokráciára, hanem az egész társadalomra. És arról is, hogy Bernie Sanders szerint miért kéne fellépni ezekkel a cégekkel szemben.

TGM írt még a Polányiról, a kiegyezésről, a politikai merényletekről, a második kommunista kiáltványról, Adyról és heti rovatában sok minden másról is.

És persze az alaptémáinkat is visszük tisztességgel, az egészségügy, az oktatás, a nők, a szegények helyzetéről szóló híreket, vagy éppen a dolgozók helyzetének alakulását. Kiálltunk a postai és az egészségügyi dolgozók mellett is az elmúlt hetekben.

Természetesen még számtalan szerzőnk számtalan cikkét tudnánk itt felidézni az elmúlt két hónapból. Mert szerencsére és a ti hozzájárulásotoknak hála, van mit felidézni.

Viszont az élet nem áll meg, és azt szeretnénk, hogy a Mérce se álljon meg, ezért még mindig szükségünk van a támogatásotokra. Idén 33 millió forintot kell összegyűjtenünk, hogy egy még jobb, még több emberhez elérő még színvonalasabb Mércét építsünk Veletek együtt. Ha tehetitek, támogassátok havi 2, 5, 10 ezer forinttal a munkánkat!