Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A pécsi Leőwey Klára gimnázium tanárai egész hetes sztrájkra készülnek

Ez a cikk több mint 2 éves.

A pécsi Leőwey Klára gimnázium tanára és szakszervezeti  képviselője, Vörös István a Telexnek elmondta, hogy intézményükben körülbelül 35 pedagógus vesz részt a ma kezdődő sztrájkban, melyet jelentősen megnehezít az a február 11-i kormányrendelet, mely a „sztrájk alatti még elégséges szolgáltatás” címszavával kötelezi a gimnáziumi tanárokat, hogy a végzős osztályok tanulói számára megtartsák az érettségitárgyak tanóráit.

A pécsi gimnázium pedagógusa a hírportálnak elmondta, az intézményvezető támogatásáról biztosította a tiltakozó pedagógusokat,

azonban a munkabeszüntetésben résztvevő tanárok is áldozatául estek azoknak a megfélemlítési kísérleteknek, melynek célja, hogy lebeszéljék őket a sztrájkolásról.

A Leőwey Klára gimnázium nem először vesz rész az oktatási rendszerrel kapcsolatos problémák miatt szerveződő tiltakozó akciókban. Annak idején a Mérce elődjén, a Kettős Mérce blogon mi is beszámoltunk róla, hogy a 2016 február 29-én tartott Ne menj suliba! kezdeményezésben a pécsi gimnázium számos diákja is részt vett.