Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Homofób propagandacélra több mint egy év után engedélyezik a népszavazásokat

Ez a cikk több mint 2 éves.

Öt kérdésben kérné ki a polgárok véleményét egy népszavazás keretében a kormány – jelentette be a Facebook oldalán Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint „Brüsszel” megtámadta Magyarországot a gyermekvédelmi törvény miatt, ezért van szükség a nép megerősítésére a homofób törvény kérdésében.

Orbán elmondta azt is, a magyar törvények nem engedélyezik a szexuális propagandát az óvodákban, iskolákban, a televíziókban és a reklámokban. Szerinte az Európai Unió sérelmezi ezt, hogy nálunk nem engedélyezett az „ami Nyugat-Európában már állandósult”. A miniszterelnök szerint ugyanis nyugaton az LMBTQ aktivisták bejárnak az oktatási intézményekbe és ők végzik a szexuális felvilágosítást. Szerinte a brüsszeli bürokraták ezért „visszaélnek a hatalmukkal” amikor kötelezettségszegési eljárásokat indítanak az ország ellen.

A miniszterelnök úgy véli, ilyen helyzetben csak a közös népakarat tudja megvédeni az országot. Ezért a kormány úgy döntött, népszavazást kezdeményez öt kérdésben.

  • Támogatja-e Ön, hogy köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyerekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?
  • Támogatja-e Ön,  hogy kiskorú gyermekek számára is elérhetőek legyenek nemi átalakító kezelések?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?

A miniszterelnök a kérdések után arra hívta az állampolgárokat, hogy mondjunk közösen nemet ezekre a kérdésekre.

Majd felidézte az öt évvel ezelőtti menekültkérdésben tartott, egyébként érvénytelen végkimenetelű népszavazást, amikor szerinte egyszer már sikerült üzenni Brüsszelnek.

Ezzel értelmet nyert tehát a Magyar Közlönyben ma reggel megjelent rendelet, amiben a kormány váratlanul (ma reggel 8-tól kezdve) engedélyezte a népszavazásokat. Annak ellenére tette ezt, hogy a Fudan-ügy kapcsán még arról beszéltek, ilyesmire lehetőség leghamarabb az őszi ülésszak kezdete után lesz lehetőség, mivel várhatóan ekkor oldja majd fel a veszélyhelyzetet a kormány.

Orbán Viktorral nagyjából egyidőben Karácsony Gergely főpolgármester is bejelentette a Facebook-oldalán, hogy a friss rendelet értelmében több kérdésben népszavazást kezdeményez:

„Országos népszavazást kezdeményezek arról, hogy a kínai egyetem helyett a Diákváros épüljön meg Budapesten, hogy a kormány ne adhassa el az autópályákat és hogy legyen általános, ingyenes antitest-szűrés minden 60 év feletti honfitársunknak”

És ezek után érthetővé vált az is, hogy a fent említett rendelet miért csak az országos népszavazásokat és az olyan, a kormány számára kínos ügyekben tervezett, helyi szintűeket, mint a tatai Öreg-tó partjára építendő Avalon szálloda kérdése még nem lehet jóval kisebb volumenű voksolást sem tartani.

Mint arról beszámoltunk, az Európai Bizottság július 15-én kötelezettségszegési eljárást indított Magyarországgal szemben a homofób törvényként elhíresült propaganda törvény miatt, ami a gyermekek védelmének álcájába burkolva összemossa a pedofíliát a homoszexualitással és a transznemű emberekkel. A törvény értelmében nem lehet a televízióban és nyilvánosan megjeleníteni a szexuális kisebbségekhez tartozó embereket.

A nemcsak országos, hanem nemzetközi szinten is nagy felháborodást kiváltó törvénymódosítással kapcsolatban 13 európai uniós tagállam és az Európai Bizottság is megszólalt korábban, valamint annak homofób és transzfób jellegét megannyi civil szervezet és ellenzéki párt is bírálta már. A törvényjavaslat elfogadása előtt tízezres tömeg tüntetett a Kossuth téren (a Budapest Pride Felvonuláson kívül LMBTQ jogi tüntetés ekkora társadalmi támogatottságot még soha nem kapott), de ezt követően is szerveztek demonstrációkat, néhány nap alatt pedig több mint 130 ezren csatlakoztak egy 10 civil szervezet által indított petícióhoz.