Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

„Nem lehet minket betiltani”

Ez a cikk több mint 2 éves.

„Azt érezzük, hogy innen konkrétan egy lépésre vagyunk attól, hogy a homoszexualitás büntetendő cselekmény legyen”

-jelentette ki egy tüntető hétfőn a budapesti Kossuth Lajos téren, ahol azért gyűlt össze nagyjából tízezer ember, hogy a pedofil bűnelkövetőkkel szembeni szigorúbb fellépésről, továbbá a gyermekek védelme érdekében egyes törvények módosítása ellen tiltakozzon, amelyek egyértelműen homofób elemeket is tartalmaznak.

Tüntetés a Kossuth téren 2021.06.14-én a fidesz pedofilellenes törvényébe rejtett homofób módosító ellen. / Fotó: Rajzák Kinga

A június 10-én benyújtott módosító betiltaná a 18 éven aluliak számára az összes olyan terméket, reklám- és médiatartalmat, amely homoszexuális vagy transznemű embereket jelenít meg, tiltaná a társadalmi célú reklámokban az LMBTQI emberek megjelenését. Valamint – a törvény szövege szerint – „a megkérdőjelezhető szakmai hitelességű” szervezetek által tartott iskolai felvilágosító programokra külön szabályokat vezetne be, amelyek nagy eséllyel ellehetlenítenék a nem kormányközeli szervezetek iskolai foglalkozásait.

Tüntetés a Kossuth téren 2021.06.14-én a fidesz pedofilellenes törvényébe rejtett homofób módosító ellen. / Fotó: Rajzák Kinga

Az Országgyűlésben kedden a kormánypártok a Jobbikkal együtt, 157 igen és 1 nem szavazat mellett megszavazta a törvénymódosítást, a képviselők meg is tapsolták a döntést.

„A kormány ugyan a saját malmára próbálja hajtani a vizet, és ellenségképet gyártani LMBTQI emberekből, de az embereket nem tudja meggyőzni. A társadalom tudja, hogy az LMBTQI emberek fontos tagjai és a részei voltak, azok, és lesznek is”

– mondja Dudits Luca, a Háttér Társaság kommunikációs munkatársa. A hétfői tüntetésről és a törvénymódosításról részletek a videóban!

Címlapkép: Tüntetés a Kossuth téren 2021.06.14-én a fidesz pedofilellenes törvényébe rejtett homofób módosító ellen. / Fotó: Rajzák Kinga