Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Egy professor emeritus is hihet összeesküvés-elméletekben, de egy professor emeritus is csak szolga Magyarországon

Ez a cikk több mint 6 éves.

A Magyar Nemzet készített beszélgetést Kellermayer Miklóssal, aki a pécsi egyetem oktatójaként és professor emeritusaként mondta azt, hogy Mellár Tamás, a baloldali és liberális pártok ellenzéki jelöltjének pécsi indulását a kereszténységgel összeegyeztethetetlennek tartja. Kellermayer Miklós ez után az interjú után a tipikus Fidesz-szavazó metaforája lehetne, akit lehet gyűlölni, mint a rendszer részét, de ő valójában csak a rendszer áldozata.

Kellermayer a Magyar Nemzetnek sok mindenről beszélt. Szerinte minden muszlim potenciális terrorista, szerinte a Korán egyes részei felérnek a gyűlöletbeszéddel, és aki a Korán tanításain nő fel, az gyűlölettel nő fel a szívében.

A Magyar Nemzet szerint Kellermayer azt mondja, „Európa bűne, hogy fegyvereket gyártanak és adnak el, ráadásul azoknak, akik később majd ellenük fordítják, például öngyilkos merénylőként. Európa és a „civilizált” társadalmak bűne mérhetetlen önzés és az egyfajta modern gyermekellenesség is. A rengeteg művi abortusz oka, hogy a karrier fontosabb a családalapításnál, az egyén a közösségnél.”

Kellermayer szerint ameddig nem jön olyan ember,  aki Orbán Viktornál is vehemensebben harcol a földrész, véleménye szerinti tervezett, tudatos iszlamizációja ellen, addig mindent meg kell tenni Orbán Viktor és a Fidesz hatalomban maradásáért.

Mondhatnánk azt erre, hogy Kellermayer gonosz, buta, vagy idióta, de egyik se fedné a valóságot. Nyilván a professzornak van felelőssége abban, hogy ilyeneket beszél, de végső soron ő is csupán áldozat.

Nincs értelme őt gyűlölni, megvetni, kigúnyolni, ahogy még több millió honfitársunkat sem, akik olyan butaságokban hisznek, mint a semmivel, soha alá nem támasztott migránsok betelepítése, vagy az, hogy a Koránról mint vérszomjas könyvről beszélnek, miközben hasonló vérszomjasságok a Bibliában is vannak.

Nekem persze nem meglepetés, hogy egy professzor is lehet ennyire tudatlan, ahogy beszélgettem már olyan hajléktalan emberrel, vagy éppen pékkel, aki egyszerűbben átlátott ezeken a folyamatokon.

Méghozzá azért láttak át rajta, mert nem a gyűlölet által vezérelt politikában hittek, ami az ország jövőnélküliségén, szándékosan feltupírozott megosztottságán és az emberek saját személyes életükben érzett reménytelenségén nyugszik, és azért, mert értették a politikának azt az egyszerű tételét, hogy azok az urak, akiket valójában szolgának választottunk, ezeket a hiányokat használják arra, hogy minket tartsanak szolgaként.

Pont ezért, pont úgy lehet ezt a gyűlöletpolitikát megállítani, ha jövőképet adunk az országnak, hitet az egyéni boldogulásra, és minél több emberrel megértetjük a politika úgy tűnik, vastörvényét a szolgákról és az urakról.

De ez nem fog úgy menni, ha újabb gyűlöletbálványokat kreálunk, akár a migránshiszti továbbtolásával, akár a határontúliak elleni hergeléssel, vagy Orbán Viktor démonizálásával.

Itt csak és akkor lesz változás, ha például Kellermayer Miklósban nem a propaganda továbbvivőjét, a gyűlölethordozó ellenséget látjuk, hanem a rendszer áldozatát. Mert ez a rendszer felfalja az ítélőképességet, a morált a gyűlöletvezérélt politikával.

Mert Kellermayer Miklós valójában ugyanúgy a szolgának választott urak szolgája ebben az országban, mint mi vagyunk (még ha valószínűleg jobban is él mint mi), és az ellene folytatott harc nem visz minket egy perccel se közelebb ahhoz, hogy saját szolgaságunkat megszüntessük.

Akkor lesz változás, ha Kellermayer Miklósnak nem az az egyetlen válaszunk, hogy hülye vagy, öcsém, hanem, ha egyszerűen van olyan hit ebben az országban, hogy nem az összeesküvés-elméletek töltik ki a politikai gondolkodásra szánt időt, ha van tere magának a politikának, és van képe benne a közösség jövőjének.