Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A választás előtti napokban az egyik legnagyobb gödi csoportból kidobták a Göd-ÉRT Egyesület tagjait és szimpatizánsait

Göd „Az eredeti elvárásainkhoz képest dupláztunk!”– nyilatkozta lapunknak Szaszkó Andrea, a Samsung akkugyárának szabályos működéséért is küzdő Göd-ÉRT Egyesület képviselőjelöltje. Elmondása szerint eredetileg egy embert akartak bejuttatni a képviselő-testületbe, végül kettőt sikerült: Szaszkó Andrea és Hlavács Judit is bekerült az egyesület soraiból a kompenzációs lista révén. A megválasztott képviselő hozzátette: az egyesület 3. listás helye mindössze 26 szavazaton múlott. A polgármesteri széket a korábban a Fidesz által támogatott Kammerer Zoltán nyerte el, az egyéni választókerületekben kivétel nélkül az ő jelöltjei kerültek ki győztesként, akik közt ott van például a jelenlegi testületben fideszes képviselőként jelen lévő Pintér György is.

Szaszkó elmondása szerint ellenfeleik nem mindig voltak korrektek. Ahogy arról korábban beszámoltunk, Kammererék nem átallottak gyerekekkel kampányolni, valamint, miképp arról az egyesület jelöltje lapunknak ma beszámolt,

a választások előtti napokban az egyik legnagyobb gödi Facebook-csoportból kidobálták a Göd-ÉRT Egyesület tagjait és szimpatizánsait annak is kitiltás járt, aki csak mellettük kommentelt.

Mindezekkel együtt, és egyébként is, a két helyet jelentős felhatalmazásként értékeli az egyesület. A leosztás azonban világos szerintük: „alapvetően tarolt a Fidesz”. Ebben a helyzetben az egyesület ellenőrző-tájékoztató funkciót tud vinni, folyamatosan be terveznek számolni a testület munkájáról.

Szaszkó hozzátette továbbá, hogy egyesületük működése nem merül ki az akkugyárak elleni fellépésben, holisztikus ajánlatuk van a város számára: vannak a városképre, a kultúrára és a természet egyéb védelmére vonatkozó javaslataik is. A következő öt évben ezt a teljesebb ajánlatot határozottabban tervezik képviselni, hogy a következő választásokon még jobb eredményt érjenek el.

„Mi mindenképpen elégedettek vagyunk az eredménnyel. Köszönjük minden gödi szavazónak a magas részvételt, és külön köszönet azoknak, akik minket bíztak meg képviseletükkel” – tette hozzá.

Az önkormányzati választások előtt ellátogattunk Gödre, hogy a helyi civilekkel beszélgessünk. Az akkor készült riportunk itt olvasható.

Címlapkép: Tüntetés Gödön a Samsung akkumulátorgyára ellen, a gödiek biztonságáért, 2023. 04. 16-án. Fotó: Csengel Karina / Mérce.