Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Gödön Kammerer folyt a csapból is, de a civilek így is nagyon bíznak a győzelemben

Göd Délután telefonon kérdeztük meg Szaszkó Andreát, a Samsung akkugyárának szabályos működéséért küzdő Göd-ÉRT Egyesület képviselőjelöltjét, hogyan alakultak a kampány utolsó napjai, és milyen eredményre számítanak.

„Épp itt ülök a gépnél, és most olvasom, hogy az akkugyáras városokban megugrott a választási részvétel (Gödön a 17 órás részvétel 55,21% volt – CSK). Most ezen filózom, hogy ez jó vagy rossz nekünk. Mi az egyesületben úgy indultunk neki, hogy először megelégedtünk volna azzal, hogy 2-3 ember bejut a testületbe, és akkor legalább megkapjuk az előterjesztéseket, jobban tudjunk informálni a lakosságot, ha másra nem is lesz hatalmunk. Most már viszont mindenki nagyon belelkesedett, nagyon sok pozitív, bátorító visszajelzést kaptunk, biztatnak minket, hogy tényleg nagyon komoly kvalitásokkal bíró, esélyes jelöltjeink vannak, amit mi is tudtunk, csak úgy gondoltuk, hogy talán nem mindegyikük elég ismert”

– mondta.

Hozzátette, nem erre a választásra tesznek fel mindent, nem lesznek elkeseredve, ha nem jön össze, és folytatják továbbra is azt a munkát a gödi Samsung környezetromboló működése ellen, amit elkezdtek.

Mégis, most inkább kezdenek bizakodni,

„hogy esetleg egy jó erős testületi többséget is el lehetne érni, és akkor már komoly kontrollt lehetne gyakorolni a költekezések fölött, meg tudnánk gátolni egy-két mutyit is”.

Gödön két polgármester-jelöltre szavazhatnak a helyiek, a jelenleg is hatalmon lévő Kammerer Zoltán exolimpikonra vagy a DK-s Szilágyi Lászlóra, aki jelenleg is a testület tagja. Szakszó elmondta, a gödi civilek nem támogatják egyik polgármestert sem, ugyanakkor nem indítottak önálló jelöltet, mert szerintük bárki esélytelen lenne – a tavalyi időközi választáson fideszes támogatással, ezúttal viszont papíron teljesen civilként induló – Kammererrel szemben. Ennek okairól ebben a riportban írtunk részletesen.

A képviselőjelölt arról is beszélt, hogy felháborítja őket és sok szülőt, pedagógust is, hogy Kammerer Zoltán és a jelölőszervezete által indított képviselőjelöltek a kampány során több alkalommal gyerekekkel fotózkodtak. Emellett a civilek aggályosnak tartják, hogy a polgármester és a vele induló képviselőjelöltek városi pénzből létrejött rendezvényeken is kampányoltak. Kammerer „Hajrá Göd!” szlogenje felkerült a gyerekeknek osztogatott ajándékoktól a babacsomagokon át a város új köztéri takarítógépéig mindenre, valamint a városi újság áprilisi számának címlapja, amelyen Kammerer pózolt egy általa megajándékozott újszülöttel, májusra ellepte a városi hirdetőfelületeket.

A Gödi Körkép címlapja kiplakátolva. Fotó: Szaszkó Andrea

Kammerer Zoltán szlogenje a gödi söprőautón. Fotó: Kammerer Zoltán facebook-oldala

Hajrá Göd feliratú ajándék sapkák a városi gyereknapi rendezvényen. Forrás: Kammerer Zoltán Facebook oldala

Kammerer Zoltán szlogenje a családoknak adott babaholmikon. Fotó: kammerer zoltán facebook oldala

„Az utolsó pillanatig kampánnyal telt az egész hét, éjfélig mentünk, ellenőriztük a plakátjainkat, tettünk ki hatalmas plakátokat is. Közben lefüleltük azt is, ahogy éppen a mi plakátjainkat akarták letakarni Kammererével. A plakátjainkat több esetben rongálták, ez általában Alsógödöt érinti, ott úgy érzem, hogy elég erős ellenbázis van. A rév körül nagyon sok rongálás volt, nagyon sok az inkorrekt kampány, nagyon nem egyformák az esélyeink. Az utolsó napokban próbáltunk politikai hirdetést feladni a Facebookon, de nem engedte, hogy ezt megtegyük. Ezektől eltekintve összességében pozitívak vagyunk, mindent megtettünk, ami az erőforrásainkból, időnkből, pénzünkből futotta, a többi már a választókon múlik” – összegezte Szaszkó.

Címlapkép: Facebook