Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

„Józsefváros a Fideszt leszavazta, a szocikat meg ki” – Pikó András győzelmi beszéde

Józsefváros Pikó András kampánycsapata, aktivistái, és az őt támogató szervezetek körében mondta el győzelmi beszédét. Elmondta, újbóli győzelme azt mutatja, ők nem egy rendszerhiba voltak, hanem ők az igazi józsefvárosi erő.

Pikó András polgármester és támogatói az eredményváró rendezvényükön Józsefvárosban, 2024. június 9-én. Fotó: Alföldi Dániel István / Mérce

Miután név szerint megköszönte a kampánycsapata összes tagjának, Jámbor Andrásnak és Csárdi Antalnak a kerület országgyűlési képviselőinek, az őt támogató pártoknak és szervezeteknek és a vele együtt induló egyéni választókerületi képviselőknek – akik közül sokan szintén a saját körzetükben győzelmet ünnepelhetnek – Pikó üzent a helyi MSZP-nek is, akik miatt sokkal bizonytalanabbnak tűnt a kampány vége:

„Józsefváros a Fideszt leszavazta, a szocikat meg ki.”

Pikó elmondta, a rendszerváltáskor abban reménykedett, hogy egy olyan otthona lesz majd, ahol figyelünk egymásra, szolidárisak vagyunk egymással, amely szolgál és amely becsületes, és lesz hozzá egy hazája is, mely ugyan ilyen. Azonban már nagyon rég óta azt érezte, ez a haza elveszett. Az elmúlt 5 év azonban megmutatta számára, Józsefváros nem csak az otthonuk volt, hanem az a haza is, melyet elveszettnek hitt, amely támogató, figyelmes, szolidáris, becsületes.

„5 év múlva újra” – zárta beszédét.

A DK, a Momentum, az LMP, a Párbeszéd, a Szikra Mozgalom, valamint a C8 helyi civil csoport támogatásával induló Pikó András 98%-os feldolgozottságnál 49%-44% arányban vezet Sára Botond főispánnal szemben.

Pikó 5 éve 269 szavazattal nyert, idén jelentősen tudta javítani az eredményt.

Címlapkép: Pikó András polgármester és támogatói az eredményváró rendezvényükön Józsefvárosban, 2024. június 9-én. Fotó: Alföldi Dániel István / Mérce