Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

„Nagyon remélem, hogy megtudjuk, ki az, aki mellénk hajlandó és képes állni”

Ez a cikk több mint 2 éves.

A Pride amellett, hogy „varázslatos” közösségi élmény, fontos társadalomformáló esemény. Inspiráció azoknak, akik szeretnének részt venni a felvonuláson, de egyelőre csak otthonról követik azt. Figyelemfelhívó ereje elgondolkodtathatja azokat, akik még az egyre ellenségesebb és megalázóbb törvényhozást látva is négy fal közé száműzendő magánügyként hivatkoznak az LMBTQ emberek egyenlő jogokért folytatott küzdelmére.

„Most tényleg azt érzem, hogy ez nem csak egy buli, ez tényleg arról szól, hogy megmutassuk az ország lakóinak is, hogy kik vagyunk igazából. És hogy azt érezzük, hogy az, ami a parlamentben folyik, az nem feltétlenül azt tükrözi, ami az emberek fejében lezajlik. Vagy nem feltétlenül arról szól, amit az ország akar. (…) Nagyon remélem, hogy megtudjuk, ki az, aki mellénk hajlandó és képes állni”

– nyilatkozta az egyik felvonuló.

„Most van az idő, amikor meg kell mutatnunk, hogy összetartunk, közösen vagyunk, együtt vagyunk egy célért, és nem engedjük azt, hogy el legyünk nyomva”

– nyilatkozta egy másik.

Azért, hogy az elkövetkezendő hónapok ne arról szóljanak, hogy a Fidesz a választási eredményekért újabb közösséget áldoz fel, azoknak is az LMBTQ emberek mellé kell állniuk, akik közvetlenül nem érintettek.

Hiszen

„mindenkinek joga van érvényesülni, és azt szeretni, akit szeretne.”

Címlapkép: A 26. Pride felvonulás az LMBT közösség jogaiért. / Mérce