Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Trump megnyerte Montanát, szoros az állás az állam szenátusi és kormányzóválasztásán

Ez a cikk több mint 3 éves.

Trump hivatalosan is megnyerte Montana 3 elektori szavazatát, amellyel nem okozott meglepetést, hiszen 1996 óta a republikánus elnökjelöltek kivétel nélkül elvitték ezt a kis lakosságú északi államot.

Ami valódi izgalmat jelent, az a szenátusi és a kormányzóválasztás, ahol a szavazatok eddigi feldolgozottsága mellett még nem tudtak eredményt hirdetni. 47 százalékos feldolgozottságnál azonban az állam jelenlegi demokrata kormányzója (és egykori demokrata elnökjelölt) Steve Bullock vezet, 52.4 százalékon áll, míg a hivatalban lévő republikánus szenátor, Steve Daines a szavazatok 47.6 százalékát tudja magáénak. Montanában két éve is szorosan alakult a szenátorválasztás, az utolsó percekig kérdéses volt, hogy a demokrata Jon Tester képes lesz-e újrázni, ám végül sikerült neki.

A kormányzóválasztáson az a tét, hogy a demokraták meg tudják-e őrizni a 16 éve tartó győzelmi szériájukat. A szavazatok kürlbelül 50 százalékos feldolgozottsága mellett a demokrata Mike Cooney hajszálnyival ugyan, de vezet a republikánus Greg Gianfortéval szemben, aki az állam képviselőházi helyét cserélné a kormányzói hivatalra.

(New York Times)