Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Tóth Bertalan: a Fidesz a járvány idején is saját hatalma bebetonozásán dolgozott

Ez a cikk több mint 3 éves.

A Fidesz a járvány idején is saját hatalma bebetonozásán dolgozott, ártatlan embereket vegzált és az önkormányzatoktól vett el forrásokat – mondta el Tóth Bertalan az MSZP elnöke azon a sajtótájékoztatón, amelyet az Országgyűlés mai ülése után tartott.

Meglátása szerint a kormány nem az embereknek és vállalkozásoknak segített, hanem saját háttérembereit juttatta közpénzhez.

„Ezért mondjuk, hogy továbbra is kormányváltásra és korszakváltásra van szükség” – tette hozzá

Arról is beszélt, hogy az MSZP képviselői kivették a részüket a járvánnyal szebeni védekezésből, fizetésükből nagyjából 20 millió forintot ajánlottak fel védőeszközök és élelmiszerek megvásárlására. Parlamenti munkájukkal a dolgozókért küzdöttek: kiharcoltuk az 500 ezer forintos egyszeri támogatást az egészségügyi dolgozóknak, elérték a hitelmoratórium meghirdetését, a távoktatás tekintetében pedig több olyan javaslatot tettek, amit a kormány elfogadott. Feltárták a kórházi ágyak kiürítésével kapcsolatos problémákat.

A pártelnök hangsúlyozta, egy élhetőbb, igazságosabb, szolidárisabb országért dolgoznak tovább is, ennek érdekében részt vennének az ellenzéki előválasztáson, amelynek végén közös ellenzéki listával, közös miniszterelnök-jelölttel és közös programmal futnának neki a 2022-es parlamenti választásoknak.