Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Szeged fideszes polgármesterjelöltjének ismét nehéz dolga van Botka ellen

Szeged Fülöp László évtizedekig volt az MTVA szegedi körzeti stúdiójának műsorvezetője, idén viszont elvállalta a város egyik leghálátlanabb szerepét:

ő hívta ki a 22 éve hivatalban lévő Botka László polgármestert a Fidesz-KDNP színeiben.

A Bartha László 1998 és 2002 közötti polgármestersége óta fideszes városvezetőt nem támogató Szegeden ez bátor, de hálátlan feladat. Fülöp ezért úgy tűnik elhatározta, jobb videók kellenek mint a 2014-es jelölt Kothnecz János esetében és gyógyszert sem érdemes a saját képével ellátott dobozokban osztogatni, ahogyan azt 2019-ben Nemesi Pál tette.

Fülöp ehelyett azt hangsúlyozta, ő szegedi, a Tarján városrészben született, itt is focizott gyerekkorában, amikor sokszor a „lakók nagy örömére” a panelház falára is labdát rugdosott.

De megmutatta azt is, ő legény a gáton, így a kampány során, andalító zenére komponált videóban egy egész kátyút is betömött egy képviselőjelölt-társával állítása szerint mindössze pár ezer forintból. Ennek az akciónak a szépséghibája persze, hogy a kátyús utak jelentős része állami, avagy Csongrád-Csanád vármegyei fenntartású út Szegeden is.

De nem riadt vissza Fülöp az oldalán megjelenő negatív kommentektől sem, ő – illetve kampánycsapata – lelkesen válaszolt sok gyalázkodó megjegyzésre is.

A sztárvendégekből már nem jutottak igazi állócsillagok, de Fülöp a KDNP derékhadát, Simicskó Istvánt és Soltész Miklóst is vendégül láthatta.

Az viszont csak pár óra múlva derült ki, mire elég a letisztult de aktivista stílusú kampány Botka ellen, aki idén egyetlen mondattal kampányolt az Összefogás Szegdért Egyesület élén:

„Szeged: szeretjük, építjük, megvédjük!”