Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Újabb körzeteket húzott be a Jobbik

Ez a cikk több mint 2 éves.

Bár Jakab Péter nem lesz ott az előválasztás második fordulójában (ahol eldől, melyik aspiráns lesz az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje), de a Jobbik így sem lehet teljesen elégedetlen, egyéni jelöltjeik több körzetben is diadalmat arattak.

Heves megye Gyöngyös-központú 2-es számú választókerületében a párt jelöltjének, Dudás Róbertnek még kihívóktól sem kellett tartani, minden párt beállt mögé, de így is 4781 embert érdekelt az előválasztás a körzetben.

A párt egyetlen jelenlegi egyéni országgyűlési képviselője, Kálló Gergely nagy fölénnyel megnyerte az előválasztást Fejér 4-es számú, dunaújvárosi. Kálló 2020 februárja óta ül az Országgyűlésben miután megnyerte azt az előrehozott választást, amelynek kiírása azután vált szükségessé, hogy a térség előző képviselőjét, a szintén jobbikos Pintér Tamást Dunaújváros polgármesterévé választották. Kálló volt az első országgyűlési képviselőjelölt, aki mögött a teljes ellenzék felsorakozott.

Kálló Gergely (Jobbik, DK, LMP, MSZP, Párbeszéd, MMM ): 5349 szavazat

Kovács Janka (Momentum): 1037 szavazat

Karcagon és térségben (Jász-Nagykun-Szolnok megye 3-as körzet) a Jobbik szintén egy jelenlegi parlamenti képviselőjével indult az előválasztáson. Lukács László György pedig hatalmas előnnyel végzett az élen.

Lukács László György (Jobbik, MSZP, LMP, Párbeszéd, MMM ): 3121 szavazat

Turó Vilmos (DK, Liberálisok): 593 szavazat

Kozma Dániel (Momentum): 184 szavazat

Hajdú Bihar 3-as, Debrecen központú választókerületében (Debrecen az ország egyetlen olyan vidéki nagyvárosa, ami kettőnél több választókerületre van osztva) szintén a Jobbik jelöltje örülhet.

Salamon Gergő (Jobbik, LMP): 1303 szavazat

Szörényi Károly (DK, Liberálisok): 1056 szavazat

Kosztin Mihály (Momentum, MMM): 844 szavazat

Szórádi Sándor (Párbeszéd, MSZP): 363 szavazat

Szabó Zsolt ( Civil Fórum Debrecen): 87 szavazat

Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2-es, miskolci körzetében viszont az MSZP örülhet, jelöltjük, Varga László végzett az élen. Varga 2014 és 2018 között már képviselte egyszer ezt a körzetet az Országgyűlésben, ám 2018-ban a fideszes Hubay György legyőzte őt, köszönhetően az ellenzéki szavazatok elapródozásának.

Varga László (MSZP, Párbeszéd, Momentum, LMP): 4089 szavazat

Hegedűs Andrea (DK, Jobbik, Liberálisok, MMM): 3498 szavazat