Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Fekete-Győr András szerint a választók azt üzenték neki: „András, neked még tanulnod kell”

Ez a cikk több mint 2 éves.

A Momentum miniszterelnök-jelöltje, Fekete-Győr András volt Gulyás Márton vendége a Partizán eredményváró műsorában. A jelen állás szerint kevesebb mint 3 és fél százalékos eredménnyel az utolsó helyen végző Fekete-Győr ambivalensként értékelte pártja előválasztási szereplését. Egyrészt örül annak, hogy számos fontos körzetben végeztek élen a Momentum által támogatott jelöltek, másrészt viszont saját eredményét „nagyon pocséknak” és „abszolút kudarcnak” tartja. A miniszterelnök-jelöltek közötti erősorrend számára nem okozott meglepetést, már hetek óta számított rá, hogy végül Márki-Zay Péter fog a harmadik helyre befutni.

A párt elnöke szerint már csak azért is nagy szükség van a kampány alatt elkövetett hibák kiértékelésére, mert a „Momentum egy tanuló párt”, amely mögött nem áll több évtizedes tapasztalat.

Fekete-Győr szerint a választók neki személyesen azt üzenték, hogy „András, neked még tanulnod kell”, és még nem látták benne azt a politikust, aki hatékonyan tudná vezetni az országot.

Gulyás Márton többször is megkérdezte Fekete-Győr Andrást, hogy a rossz szereplés vezethet-e a pártelnöki pozícióról való lemondáshoz. A Momentum elnöke szerint erről a tagságnak kell döntést hoznia, ám emlékeztette a hallgatóságot, hogy ő tavaly arra kapta a pártvezetői felhatalmazását, hogy bevigye a Momentumot az Országgyűlésbe, valamint hogy a párt tagja legyen a következő kormánynak. Szerinte most éppen ez zajlik, hiszen az előválasztás eredményének hála, már garantált a Momentum parlamenti jelenléte 2022-től.

A Partizán műsorvezetője arra is kíváncsi volt, hogy melyik versenyben maradt jelölt támogatására biztatná a szavazóit a Momentum. Fekete-Győr szerint erről az elkövetkezendő néhány napban fog döntés születni, azonban azt már megelőlegezte, hogy nehezen tudnák támogatni Dobrev Klárát, mivel szerintük a DK jelöltjének magas elutasítottsága gátja a kormányváltásnak.

Címlapkép: Fekete-Győr András a Partizán műsorában. Forrás: A Partzán videója