Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A Márki-Zay-i Ultimátum: a politikus csak akkor lépne vissza Karácsony javára, ha az támogatná az Alaptörvény érvénytelenségének kimondását

Ez a cikk több mint 2 éves.

Már mi is megírtuk, hogy Márki-Zay Péter tegnapi sajtótájékoztatón a Telex újságírójának kérdésére megerősítette, hogy előfordulhat, hogy a második forduló előtt visszalépnek egymás javára a Párbeszéd jelöltjével Karácsony Gergellyel. Mivel a szavazatok jelenlegi állása szerint Karácsony több szavazatra számíthat, így adná magát a lehetőség, hogy Márki-Zay lép vissza a budapesti főpolgármester javára.

Úgy tűnik azonban, hogy nem eszik olyan forrón a kását Hódmezővásárhelyen: Márki-Zay Péter ma reggel a Spirit FM-nek adott interjújában elmondta, csak akkor lépne vissza Karácsony Gergely javára, ha a Párbeszéd jelöltje vállalná, hogy teljesíti három feltételét.

Márki-Zay azt várja Karácsonytól, hogy kötelezze el magát az euró minél bevezetése mellett, mondja ki az Alaptörvény közjogi értelemben vett érvénytelenségét, és támogassa az elszámoltatást.

A 24.hu-nak Márki-Zay úgy nyilatkozott, hogy ezekben a kérdésekben inkább a DK-s Dobrev Klára az, aki egyetért vele, azonban szerinte Dobrev elutasítottsága jelentősen hozzásegítené a Fideszt a választási győzelemhez, így az ő javára nem szívesen lépne vissza.

Emellett hozzátette, hogy azt sem igazán látja, miért neki kéne visszalépnie Karácsony Gergely javára és nem fordítva. Állítása szerint ugyanis a Momentum-és Jobbik-szavazók rá szavaznának a második fordulóban, nem pedig az Párbeszéd, MSZP és LMP által támogatott Karácsonyra.

Címlapkép: Mérce