Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Szekszárdon az MSZP, Tatabányán és Zalaegerszegen a DK örülhet

Ez a cikk több mint 2 éves.

Tovább folytatódik az eredmények ismertetése, az ország számos körzetéből jelentették be az előválasztás eredményét. Tolna megye székhelyén, Szekszárdon és környékén az MSZP egyik legismertebb politikusa, Harangozó Tamás végzett az élen, aki egyébként 2018-as országgyűlési választáson is jelölt volt a körzetben, azonban a választás előtt néhány nappal visszalépett az akkor LMP-s színekben induló Hadházy Ákos javára (aki egyetlen előválasztási ellenfele, az MSZP-s Tóth Csaba visszalépésével Budapest XIV. kerületében fog indulni a jövő évi választáson). Tolna 1-ben így alakultak az eredmények:

Harangozó Tamás (MSZP, Párbeszéd, LMP, Momentum): 2617 szavazat

Bozsolik Róbert (Jobbik,  DK, ÚVNP, ÚK, MMM): 2089 szavazat

Zala megye egyes számú, Zalaegerszeg központú választókerületében tovább folytatódik a Demokratikus Koalíció sikerszériája, jelöltjük, Csidei Irén végzett az élen

Csidei Irén (DK): 1928 szavazat

Föőr Gábor ( Mindenki Magyarországa Mozgalom, Jobbik): 1025 szavazat

Plecz Dóra (Momentum, MSZP, Párbeszéd): 911 szavazat

Dr. Paksy Zoltán (LMP, Új Kezdet): 263 szavazat

Pest megye 6-os, Gödöllő központú körzetben az LMP és a velük szövetségben működő Új Kezdet Párt (melynek alapítója Gémesi György egykori MDF-es politikus, aki 1990 óta vezeti Gödöllőt) örülhet. Jelöltjük, Hohn Krisztina, az Új Kezdet elnöke (aki az LMP országgyűlési frakciójában ül) végzett az élen.

Hohn Krisztina (Új Kezdet, LMP, Jobbik, MSZP, Párbeszéd, MMM): 3348 szavazat

Simon Erika (Új Világ Néppárt, DK, Liberálisok): 2374 szavazat

Varga Zoltán (Momentum): 1800 szavazat

Nógrád megye 2-es számú, Balassagyarmat-központú körzetében nem tartogatott túl sok izgalmat az előválasztás, Nyugat-Nógrádban minden ellenzéki párt beállt Gyenes Szilárd mögé. Az Új Kezdet Pártban politizáló Gyenes megválasztása esetén a Momentum frakciójába ülne be.