Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Nevada államban péntekig nem közölnek újabb eredményeket, jelenleg szorosan vezet Biden

Ez a cikk több mint 3 éves.

nevada A szavazatok szinte teljes feldolgozottsága mellett bizonytalan, melyik jelölt kapja végül a sivatagi állam hat elektori szavazatát, noha az előzetes várakozások Joe Biden  győzelmét várták. Az eredmény 49,33-48,69 százalék a demokrata jelölt javára, azonban a választási bizottság közölte, hogy helyi idő szerint péntek délelőtt 11 óráig nem közölnek újabb eredményeket, addigra viszont összesítik a levélben beérkezett szavazatokat.

Az eredmény az állam messze két legnagyobb körzetén dől el, a Las Vegast magában foglaló Clark és a Renónak otthont adó Washoe megyén.

A városias körzetekben jelenleg Biden viszonylag sima győzelme látszik, hála a munkásság magas fokú szervezettségének, és ezzel kapcsolatban annak, hogy a Demokrata Párt fősodrához tartozó jelöltnek sikerült olyan képet kialakítania magáról, hogy győzelme a bérből élők érdekeit szolgálhatja.

Az állam vidékiesebb, alacsonyabb népsűrűségű területein azonban egyértelműen Trump támogatottsága a magasabb, van, ahol csaknem 90 százalékos – azonban ezen körzetekben mindössze néhány ezren, vagy akár csak néhány százan voksoltak, így jóval kisebb súllyal esnek latba.

Címlapkép: Joe Biden, Flickr