Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Ma már biztosan nem lesz végleges győztesünk

Ez a cikk több mint 3 éves.

Azok az államok, amelyek ma még győztest hirdethetnek de továbbra is számolnak, többségében a demokraták államai: Nevada, Arizona és Wisconsin, ahol a leginkább kiélezettnek tűnik a verseny.

Ezek közül az államok közül Nevadában Joseph R. Biden vezetése viszonylag magabiztos, 3,2 % 78%-os feldolgozottságnál, a legtöbb elemző itt a demokrata elnökjelölt győzelmét jósolja. A sivatagos állam messze legnépesebb két megyéje, a Las Vegast is magába foglaló Clark megye és a Renóhoz kötődő Washoe megye 75%-os és 86%-os feldolgozottságú, de a legtöbb fennmaradó szavazat is a masszívan demokrata két területről fog érkezni.

Hasonló a helyzet Arizonában, a legtöbb fő hírcsatorna már Biden győzelmét jósolja itt is, bár a hivatalos számolás még nem ért véget. Biden itt 82%-os feldolgozottságnál 51,8%-kal vezet.

A legnagyobb kérdés, amire még ma választ kaphatunk, az a wisconsini eredmény, ahol még több százezer, hagyományosan demokrata körzetekből érkező szavazatot kell megszámolni, Trump pedig 120.000 szavazattal vezet jelenleg.

Az államok, amikre azonban bizonyosan várni kell még egy ideig, Georgia, Michigan és Pennsylvania, utóbbi államban a Legfelsőbb Bíróság legutóbbi döntése értelmében csak ma kezdhették el megszámolni a levélszavazatokat.

Ezek az államok fognak végül dönteni az elnöki cím sorsáról.

(The New York Times)