Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Biden visszavinné az „illendőséget” a Fehér Házba, Trump optimista

Ez a cikk több mint 3 éves.

A választás napját Joe Biden, a Demokrata Párt elnökjelölt főként Pennsylvaniában tölti, az egyik olyan billegő államban, amely a legtöbb forgatókönyv szerint eldöntheti a választást. A 78 éves demokrata politikus szülővárosában, Scrantonban arról beszélt, hogy győzelmével visszaállna az illendőség a Fehér Házban. Újságírói kérdésre elmondta, optimista a pennsylvaniai esélyeit illetően.

Florida mellett ez az a billegő állam, amely az idei fordulóban a központi szerepet játszhatja. A felmérések viszonylag szoros Biden-előnyt vetítenek előre, de a magas részvételi arányok akár Trump esélyeit is javíthatják.

A republikánus elnök a nap nagy részét az elnöki hivatalban tölti, ám a délelőtt folyamán a virginiai Arlingtonba látogatott, ahol elmondta: még nem készül sem győzelmi, sem vesztes beszéddel. Azt is elárulta, információi szerint Floridában, Texasban és Arizonában is jól teljesít – négy éve mindhárom államot megnyerte, és idén is szüksége lesz legalább kettőre, főként Floridára és Texasra, ha bármi esélyt szeretne az újrázásra.

(via The Guardian)