Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Biden csaknem teljes feldolgozottság mellett, nagyon szorosan vezet Wisconsinban

Ez a cikk több mint 3 éves.

wisconsin

Biden több, mint 95 százalékos feldolgozottság mellett 49,48 százalékkal vezet Trump előtt, akit jelenleg 49,04 százalékra mérnek.

Amennyiben megnyeri az állam tíz elektori szavazatát, úgy Pennsylvania, Michigan vagy Georgia államok közül elegendő akár egyben győzedelmeskednie, hogy meglegyen neki az elnöki székhez szükséges 270 elektor. Ezen államok közül utóbbi kettőben várhatóan már szerdán eredményt hirdetnek, azonban Pennsylvania csak pénteken jelenti be, lakosai melyik jelöltet látnák szívesebben az Egyesült Államok vezetőjeként.

Trump jelen állás szerint leginkább a rurálisabb körzetekben volt népszerű, míg Biden a nagyvárosok, Milwaukee és Madison körzeteiben ért el kiemelkedő, 70 és 75 százalék körüli eredményeket – valamint Menominee megyében több, több, mint 82 százalékot. Jelenleg Brown, Kenosha és Manitowoc megyékből várunk eredményeket, ezekben a feldolgozottság 65-75 százalék körüli és Trumpnak kedvező számokat jelentenek, a feldolgozottság a többi körzetben 99 százalék fölött van.

Az északi, rozsdaövezeti Wisconsin államban szoros küzdelemnek lehettünk tanúi az elmúlt órákban, és többé-kevésbé Trump elnök vezetését láthattuk, annak ellenére, egyes előzetes várakozások szerint pedig a Nagy Tavak környékén ha enyhén is, de Biden volt az esélyesebb.

Ha győzne, Trump elnöknek sikerülne megtartania az államot, ahol 2016-ban nem sokkal végzett a demokrata Hillary Clinton előtt.

A rozsdaövezet államaiban azért is tartják esélyesnek a demokrata jelöltet, mert Trumpnak nem sikerült beváltania négy évvel ezelőtti ígéreteit a más országokba kiszervezett munkahelyek visszaszerzéséről, és Wisconsin – Pennsylvaniával és Michigannel együtt 1992-2016 között mindig demokrata jelöltre szavazott, ezt csak Trumpnak sikerült megtörnie.