Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Most pedig emlékezzünk meg arról, miért is kell Győrben új polgármestert választani

Ez a cikk több mint 4 éves.

Győrt hosszú időn keresztül vezette Borkai Zsolt volt olimpikon a Fidesz-KDNP színeiben, azonban a tavalyi önkormányzati választások után lemondott pozíciójáról, miután egyébként megválasztották.

A volt győri polgármesterről ősszel kerültek ki felvételek egy blogra, melyeken az látható, hogy többek között Rákosfalvy Zoltán ügyvéd, valamint fiatal nők, valószínűleg prostituáltak társaságában egy adriai yachton szórakozik, ahol Aperolt és a blogger állítása szerint kábítószert is fogyaszt.

Borkai borzalmas zenei ízlése, alkoholfogyasztási szokásai valamint társas szórakozási preferenciái mellett azonban súlyosabb dolgokra is fény derült.

Ugyan már korábban sem volt titok, a blog felhívta rá a figyelmet, hogy a polgármester és körei komoly pénzeket szakítottak a Győr környéki földek adás-vételével, mivel mezőgazdasági területként vásárolták fel, majd ipari területté minősítve adták tovább, ismerve a város környéki ipartelepek terjeszkedési szándékait. Emellett a győri vendéglátó-ipart is gyakorlatilag a Fidesz-közeli vállalkozók saját terepévé tették az engedélyek kiadása körüli machinációkkal.

Egyes ügyekben rendőrségi nyomozás folyik, de érdekes módon Rákosfalvy irodájában pont a házkutatás előtt volt csőtörés, ami a bizonyítékok megrongálása miatt nehezíti az eljárást. A Borkai körüli botrányban jelenleg négy nyomozás zajlik, ezek közül a legfontosabb az Audi-gyár földjeinek ügyét érinti.