Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Az ellenzék egy része előválasztást tartott volna Győrben, aztán mégis inkább kijelölték Pollreiszt

Ez a cikk több mint 4 éves.

Glázer Tímea, aki ősszel indult ellenzéki színekben Borkai Zsolt kihívójaként, novemberben úgy nyilatkozott a Mércének, hogy szívesen látna Győrben is a budapestihez hasonló előválasztást, miután Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes felvetette ennek lehetőségét.

Akkor úgy nyilatkozott,

„Egy közös döntést kell hoznunk, de szerintem azért ez egy támogatható dolog. […] én az ellenzék közös jelöltjeként indultam itt el, nyilván úgy tudok elindulni újból közös jelöltként ha mindegyik párt engem támogat. Mi készen állunk, és magam is készen állok.”

Aztán az ellenzék mégis inkább Pollreiszt jelölte.

Glázer bejelentette, hogy nem kíván januárban indulni, az MSZP-s Pollreisz Balázs pedig azt, hogy ő meg igen, és szépen fel is sorakoztak mögé az ellenzéki pártok.

A jelölt részletes programot mutatott be, melyben érinti a várost sújtó problémák jelentős részét, legyen szó a tömegközlekedésről, a környezetszennyzezésről, vagy akár arról, hogy hol gyártják a város egyik jelképének számító Győri Édes kekszet, és reagálva a Borkai-ügy központi témájára, a várost átszövő korrupcióra, azt is megígérte, hogy megválasztása esetén bevezetik a korrupcióellenes szervezetek által kidolgozott „Ez a minimum!” programot.

Érdekesség, hogy habár a Párbeszéd támogatásáról biztosította a közös ellenzéki jelöltet, a valasztas.hu honlapján nem szerepel a párt a jelölőszervezetek között.

Címlapkép: MTI/Krizsán Csaba