Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Papagáj- és Porsche-rajongó főorvost indít a Fidesz, aki pártsemlegesen politizálna

Ez a cikk több mint 4 éves.

Dézsi Csaba András, a kormánypárt(ok) győri polgármesterjelöltje Pollreiszhez hasonlóan december elején mutatkozott be a nagyközönség előtt, noha már korábban sejteni lehetett, hogy őt jelölik Borkai utódának. Dézsi eddig önkormányzati képviselő volt a városban, egészen 1994 óta megszakítás nélkül, emellett pedig a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház kardiológiai osztályának főorvosa.

Dézsi azért is tűnhetett a Fidesz számára megfelelő jelöltnek, mert nem volt különösebben jó viszonyban Borkaival, ugyanakkor a pártközponttal annál inkább.

Az Azonnali korábban azt írta, Dézsi „nem igazán volt nagy barátságban” Borkaival, sőt volt, aki egyenesen ellenlábasaként írta le, ugyanis többször is szembement vele a közgyűlésben. Úgy tudják, Dézsi ezért a Borkai-érában ki is szorult a győri Fidesz vezető politikusai körül.

A főorvos Pollreisszel is egyeztetett, ezután úgy nyilatkozott,

„Nem balhézni kell, hanem olyan terveket letenni az asztalra, amelyek valóban előbbre viszik a város sorsát. Azt mondtam neki: ha meggyőztök bennünket, hogy az az előterjesztés valóban a városlakók érdekeit szolgálja, hidd el, hogy meg fogjuk szavazni”

A jelölt kardiológus orvosként viszonylag népszerű, sokan lájkolták a Facebookra kitett videót is, melyet aközben rögzített, hogy egy infarktusos beteg ellátásához igyekezett. Épp emiatt kritizálták is többen, mondván ilyenkor épp hogy nem imázsvideót kellene forgatni, ahogy az sem jött jól, hogy több képen látszott Porsche terepjárója, veterán Jaguar kocsija és Harley-Davidson motorja, no meg a többmilliós papagájgyüjteménye. A luxusszárnyasok egyébként külön bejáratú, hatalmas üvegházban laknak Dézsi otthonában, írta a 24.hu.

Címlapkép: Mérce fotó