Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Dézsi leveszi az öltönyt, és munkásruhába bújik

Ez a cikk több mint 4 éves.

Élőben közvetítettük a leendő polgármester sajtótájékoztatóját:

Dézsi elmondta, mostantól

„a jelek szerint Győr megyei jogú város polgármestere”,

majd hozzátette, úgy tűnik, jelentős előnnyel nyerte a választást, ezután gratulált a magyar vízilabda-válogatott fényes győzelméhez.

Megköszönte a győri polgárok bizalmát, mondván rendkívül fontos nap volt, mivel véleménye szerint arról döntöttek a választók, hogy tovább fejlődik-e a város, vagy elindul a lejtőn. Hozzátette,

„nekem mint kardiológusnak, [Győr] az ország szívét jelenti”.

Úgy gondolja, a győriek az ő új munkastílusát, a nyitott városházát fogadták el, ami azt jelenti, hogy a városvezetők rendszeresen kommunikálnak a lakosokkal arról, mik a problémák, és mik a javaslatok. Ezt összevetik a szakértők véleményével, hogy meghatározzák, mi a teendő, ehhez pedig számít a győri több, mint kétharmados Fidesz-többségre, a civil szervezetekre, sőt, a korábbi ellenzékiekre is, akik mellé álltak.

„Nem pártszimpátia alapján döntöttek, hanem féltve városukat és gondolva a jövőre, hogyan tovább, ezért szavaztak rám”

– mondta támogatóiról.

Majd megígérte, hogy most leveszik az öltönyt és felveszik a munkásruhát, hogy munkához lássanak. Azt nem fejtette ki, hogy polgármesterként milyen jellegű munkásruhára gondolt.

Állítása szerint konstruktív vitákon alapuló döntéshozatalt tervez, és fontosnak tartja, hogy egységesek legyenek, és egységesen képviseljék Győr érdekeit, ami véleménye szerint menni is fog, hisz a körzet országgyűlési képviselői is fideszesek – akár a kormány. Magyarán úgy véli, párttársaival együtt tud működni.

Fontosnak tartja azt is, hogy Győr továbbra is az ország gazdasági motorja maradjon, és míg ma a város jelentősen az autóiparra épül és annak megőrzése fontos, az is fontos, hogy újabb lábakat növesszenek, hogy stabilabban álljanak a gazdaságban. hisz az jelenti azokat a bevételeket, melyből a győri jó életet finanszírozni tudja a város.

Beszélt a győri béke és nyugalom megőrzéséről is, és arról, hogy véleménye szerint mai napon a város kiheverte a borkai-féle traumát, ezennel pedig megnyitják a Dézsi-korszakot, melyben Győrből, mint a virágoskertből kigyomlálják a gyomokat, és elkezdenek palántákat ültetni.

Ezután kötekedni kezdett a HVG jelenlévő újságírójával, aki a város korábbi szerződéseinek átvizsgálásával kapcsolatban tett fel kérdést, bemutatva, hogy ha úgy érzi kellemetlen kérdéseket tesznek fel neki, agresszív ellentámadásra is képes. Ezután nekilátott a kormánymédia tudósítójának haknizni.

Címlapkép: Mérce fotó