Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Borkai-közeli embereknél tartott házkutatást a rendőrség, Rákosfalvy irodájában csőtörés volt

Ez a cikk több mint 4 éves.

Az elmúlt napokban házkutatást tartott a rendőrség a Borkai Zsolt korrupciós- és szexbotrányba keveredett, majd lemondatott volt győri polgármester üzleti köréhez tartozó Szabó Ervinnél és Neumann Zoltánnál, valamint Budapesten ki is hallgatták őket, értesült a Magyar Hang. Az üzletemberek a rendőrségi kihallgatás után szabadon távoztak.

Azt egyelőre nem tudni, hogy Borkai ügyvédjénél, az adriai orgián résztvevőként szintén jelen lévő Rákosfalvy Zoltánnál is jártak-e a rendőrök, azonban az kiderült, hogy érdekes módon pont most pusztított irodájában csőtörés, melynek következtében fontos dokumentumok semmisülhettek meg.

A lap információi szerint a rendőrség gazdasági bűncselekmények miatt tartott házkutatást, és ugyanezen ügyben hallgatták ki az érintetteket, vagyis nem a Borkait érintő zsarolási ügyben szálltak ki, és nem is közvetlenül az adriai kaland kapcsán.

A Magyar Hang megkereste a rendőrséget is, ahonnan a következő választ kapták:

„A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda hűtlen kezelés és más bűncselekmény gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen folytat nyomozásokat. Az ügyben a rendőrség iratokat, dokumentumokat foglalt le, amelyek vizsgálata, elemzése folyamatban van. A nyomozások érdekeire tekintettel a rendőrség az eljárásról bővebb tájékoztatást nem ad.”

Rákosfalvy Borkai fontos embere, aki korábban igyekezett inkább a háttérben maradni, és az önkormányzati választások előtt az Ördög ügyvédje blogon közzétett anyagok nyomán nőtt meg személye és tevékenysége körül az érdeklődés.

Ő volt az, aki a győri Audi gyár terjeszkedésekor telekspekuláció útján feltételezések szerint nagyjából 4-5 milliárd forintos haszonra tehetett szert, megkárosítva ezzel úgy a várost, mint a korábbi földtulajdonosokat, akik mezőgazdasági területként jóval alacsonyabb árat kaphattak a földekért, mint amennyit az Audi ipari területként fizetett érte.

Szabó Ervin azzal került be a hírekbe, hogy hozzá köthető a cég, mely négyszeres áron szállított a győri diákolimpia résztvevőinek ellátást, emellett több étterem tulajdonosa is a városban, és akit azzal is kedvező helyzetbe hozott Győr vezetése, hogy 2006 óta gyakorlatilag nem lehet új éttermet nyitni az Ördög ügyvédje szerint.

Neumann pedig – szintén az Ördög ügyvédje szerint – számos közbeszerzést nyert el a városban, emellett Borkai Maldív-szigeteki utazásai során is rendszeresen a polgármesterrel tartott. A blog szerint a volt olimpikon ezen utazásai során csempészte ki az országból az elsikkasztott pénzeket.

Borkai Zsolt botrányos ügyeiről ezen a linken olvashattok többet.

via Magyar Hang
Címlapkép: MTI/Krizsán Csaba