Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Csak Budapesten 8 tiltakozás lesz ma

Ez a cikk több mint 5 éves.

Ahogy tegnapi összefoglaló cikkünkben írtukBudapesten is lesznek megmozdulások, igaz, a demonstrációk gerince erre a szombatra kétségtelenül vidékre helyeződött át. Déltől Újpesten és a XVIII. kerületben is lesz félpályás útlezárás.

Emellett ugyancsak déltől ételosztással egybekötött tüntetés lesz a Gundel Étterem előtt:

„Miközben Magyarországon gyermekek éheznek és százak fagynak meg telente, rabszolgatörvényt vezetnek be, valamint megszorítások és diktatórikus intézkedések nélkül képtelenek kezelni a válságot, nem engedhetjük meg, hogy a kizsákmányoló politikusok olyan luxusban dőzsöljenek, mint a helikopterezés, a magánrepülőgépek, jachtok, vadászkastélyok, luxusvillák, luxusvadászatok és a Gundel étterem menüje” – írják a szervezők.

13 órától a Blaha Lujza téren kezdődik demonstráció és forgalomlassítás, mely a rabszolgatörvény kapcsán a roma dolgozók érdekeiért áll ki.

Budapest Blokád néven egy másik megmozdulásra is sor kerül: ennek keretén belül tüntetők a város különböző pontjain (Hősök tere, Blaha Lujza tér, Oktogon, Szabadság híd északi pillér) gyülekeznek, majd innen vonulnak 14 órára a Clark Ádám térre, ahol beszédek hangzanak el.

Clark Ádám téren háromtól körkapcsolás lesz a vidéki demonstrációk helyszínére, a Lánchíd utcában felállított sátrakban pedig ott lesz az aHang, a DK, a Hallgatói Szakszervezet, a Jobbik, az MSZP, az Oktatói Hálózat, a Párbeszéd és a PDSZ. Hattól koncertekre is lehet számítani. A szervezők közleményben azt írják:

„A Budapesten szerveződő demonstrációk a Várkert Bazár és a Clark Ádám tér között egyesülnek, ahol közvetíteni fogjuk az országos tüntetéseket és megmutatjuk, milyen sokan vagyunk az országban és külföldön, akik tiltakozunk. A 15:00 és 18:00 óra közötti műsor és sátorozás be fogja mutatni, hogy hogyan jutottunk idáig, hogy december óta 168 demonstráció történt és hogy mit tehetünk együtt egy szabadabb Magyarországért.”

Címlapkép: MTI/Mohai Balázs