Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Elindult Miskolcról Budapestre a Tudásmenet az oktatásért

Ez a cikk több mint 1 éves.

Hétfőn reggel fél nyolckor mintegy száz fő részvételével indult el Miskolcról a „Tudásmenet az oktatásért”. A 180 kilométeren és hat napon át tartó menet a Miskolci Hermann Ottó Gimnáziumtól vette kezdetét, ahol korábban a pedagógusok jogaiért felszólaló Dezsőfi György igazgatóhelyettest függesztették fel, és szombat este a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnáziumig fog véget érni, ahonnan öt tiltakozó tanárt rúgtak ki a tavalyi év során.

A menetet a Pedagógusok Szakszervezete, a Tanítanék és a NoÁr szervezik, és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete is csatlakozott hozzá.

Az első nap Bükkábrányig gyalogolnak a résztvevők. Az egyes megállókon helyi pedagógusokkal terveznek találkozni, és nagyobb helyszíneken nyilvános fórumokat is tartanak. Budapesten már több ezer ember részvételét várják a szervezők.

„Szeretnénk megtudni, mennyire egyeznek a valósággal azok a beszámolók, amelyeket a nemrégiben megtartott, a Belügyminisztérium által szervezett szakmai konzultáción hallhattunk. Ezekből úgy tűnik, mintha minden rendben lenne a közoktatásban, vidéken is minden szép és jó, miközben a PSZ-hez másféle információk szoktak eljutni”

– fogalmazott erről Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezetének az alelnöke a Népszavának.

A PSZ élőben is bejelentkezett a menet indulásáról Miskolcon: