Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Nem tudja biztosítani a felszólalás lehetőségét a Belügyminisztérium a tanárokkal való egyeztetésen

Ez a cikk több mint 1 éves.

Hamarosan konzultációt tart az intézményvezetőkkel a Belügyminisztérium köznevelési államtitkársága, ahová az érdekképviseletek egy-egy képviselőjét is meghívták.

Az egyeztetésen, amit a Nemzeti Közszolgálati Egyetem ötszáz fős termében fognak tartani, a felszólalás lehetősége nem lesz biztosított- írja a Népszava.

Múlt heti hír, hogy a Belügyminisztérium egyeztetésre invitálta az intézményvezetőket. A fórumra a szakszervezeteket csak azután hívták meg, hogy a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) levélben kért meghívót a szaktárcától.

Az intézményvezetők tantestületenként legfeljebb tíz kollégájukat is magukkal vihetik majd. A PDSZ információi szerint a tankerületi vezetők név szerint javasolták az igazgatóknak, kit hívjanak el, akik jellemzően a „hangadó” tanárok.

A szakszervezeteknek küldött meghívó tanúsága szerint az egyeztetésen a felszólaláshoz való jog nem lesz biztosított. A hozzászóláshoz való jog megvonását egy másik érintett is megerősítette a PDSZ-nek.

A PDSZ ügyvivője, Nagy Erzsébet szerint így nehezen lehet majd konzultációnak hívni az eseményt:

„Ha nem lehet hozzászólni, kérdés, vajon mi lesz a „konzultáció”? Egy eligazítás?” – tette fel a költői kérdést a szakszervezeti vezető.