Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Próbáltunk rájönni, melyik főpolgármester-jelöltet szeretik a józsefvárosi tiszások, de nem sikerült

Egy józsefvárosi szavazókörben kérdeztük meg azokat a választópolgárokat, akik a fővárosi közgyűlési listás szavazáson a Tisza mellett döntöttek, hogy melyik főpolgármester-jelöltre tették le a voksukat. A nem reprezentatív válaszok alapján nagyjából az látszott, hogy a Magyar Péter pártját támogatóknak nincs egyértelmű preferenciájuk – a válaszadók egy része Vitézy Dávid, másik felük Karácsony Gergely neve mellé húzta az X-et.

„Ha Karácsony azt sem tudta elérni, hogy az MSZP ne indítson Pikó András ellen jelöltet, akkor nincs alkuereje”

– mondta a Mércének egy 28 éves férfi, aki 5 évvel ezelőtt még Karácsonyra szavazott, de idén már Vitézy Dávidra voksolt. Neki a jelenlegi főpolgármesterrel szemben kritikája az is, hogy lehetne jobb a tömegközlekedés, és ő szívesen látna több biciklit is a városban. „Meggyőző, felkészült szakpolitikai kérdésekből, hitelesebb mint Karácsony” –  fogalmazott egy szintén Tisza/Vitézy kombinációban szavazó fiatal férfi. 

Szintén az MSZP Pikóval szembeni indulását emelte ki nyugdíjas nő, azonban ő ennek ellenére Karácsonyra szavazott.

Tapasztalataink alapján a megkérdezettek között a fiatalabb korosztály inkább Vitézy Dávidot támogatja, az idősebbek pedig kitartóan Karácsony szavazók. Egy fiatal pár, akik a közgyűlési listán az MKKP-ra szavaztak, a főpolgármester-jelöltek közül pedig Karácsonyt választották, úgy fogalmaztak:

„Az LMP-re nem szavazunk, szerintünk az MKKP a közgyűlésben színesít, a kutyák jó aktivisták, felpezsdítik a politikai életet. Karácsony Gergely pedig szimpatikus.”

Címlapkép: MTI/Hegedüs Róbert