Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Kovács Gergely a hegyvidékiekkel együtt szeretné irányítani a kerületet

A kulturális és közösségi élet, valamint a részvételesig fellendítésén fog dolgozni Kovács Gergely, Hegyvidék új, kutyapártos  polgármestere, aki a Mércének nyilatkozva megjegyezte, hogy ebben nem lesz nehéz dolguk, hiszen az előző vezetés ezeken a területeken nem igazán csinált semmit.

A Kutyapárt szeretné a kerületiekkel együtt irányítani a Hegyvidéket, ugyanis az elmúlt 5 évben azt tapasztalták, hogy elképesztő mennyiségű ember van, aki szeretne segíteni a rászorulóknak, és városfejlesztési projektekben részt venni.

Arra a kérdésünkre, hogy ez milyen formában valósulhat meg, azt válaszolta. hogy a párt EP listáját vezető, Le Marietta által kitalált Járókelő.hu-t integrálnák az önkormányzat honlapjába, és az itt bejelentett problémák megoldásába a helyi közösségeket is bevonnák, például egy grill-partyval egybekötött padfestéssel.

A zöldterületek beépítésével kapcsolatban elmondta, hogy azokat a beruházásokat, amelyek esetében önkormányzati tulajdonban van a telek, ott le fogják állítani a kivitelezést – mint például a világ egyetlen földalatti lombkorona sétánya esetében. Azokban az esetekben, ahol már magántulajdonba került a telek, ott sincs minden veszve, viszont sokba fog kerülnek. Ezeknél a beruházásoknál azt tervezik, hogy létrehoznak egy alapot, amelybe a helyi lakosok adományozhatnak, így megmentve a számukra fontos tereket.

Kovács Gergely papírmasé mása a Magyar Kétfarkú Kutya Párt eredményváró rendezvényén 2024. június 9-én. Fotó: Márton Dorottya / Mérce

Arról is kérdeztük, hogy mit szólt ahhoz, hogy Vitézy -akire Kovács is szavazott – a hajléktalanok ellen uszított a kampánya során. Elmondta, hogy jó köztük a kapcsolat, és a 12. kerület közösségi közlekedésével kapcsolatban már dolgoztak együtt, azonban szerinte sem szerencsés a BKK rendészet ötlete. A Kutyapárt polgármestere érti, hogy sok ember számára zavaró helyzetek alakulnak ki a tömegközlekedésen, és ezek kezelésére jelenleg nincs megfelelő módszer módszer, viszont

attól valójában senkinek nem lesz semmi jobb attól, ha három hajléktalant leszállítanak a buszról. Továbbá kiemelte, hogy a hajléktalanság nem rendészeti, hanem szociális kérdés.

Címlapkép: Kovács Gergő a Magyar Kétfarkú Kutya Párt eredményváró rendezvényén 2024. június 9-én. Fotó: Márton Dorottya / Mérce