Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Karácsony kihirdette győzelmét

Karácsony Gergely főpolgármester hosszú órák után negyed 4-kor megjelent a Városháza parkban felállított színpadon hogy bejelentse győzelmét.

„Budapest köztársaság marad”

– kommentálta győzelemként értékelt szereplését Karácsony.

A főpolgármester megköszönte választóinak a támogatást, és mint mondta, habár lesz némi huzavona a megválasztása körül, végül szentesíteni fogják az eredményt.

Karácsony kritizálta a kormányt a jogszabályok folyamatos módosítása miatt, valamint hogy véleménye szerint Szentkirályi és Vitézy képében „két vasat tartott a tűzben”. Értékelése szerint ugyanakkor a választók megunták az orbáni politikát, ezt mutatja az EP-választás eredménye is (ahol Magyar Péterék nagyon magas, 30 százalékos eredményt értek el).

A főpolgármester azt is elmondta, programja megvalósítása érdekében bárkivel szövetséget köt – amire szüksége is lesz, ugyanis senki nem tud önmaga többséget szerezni a közgyűlésben.

Karácsony kifejtette, tudja, hogy másképp kell politizálnia frakciójának, mint az eddigiekben, ugyanakkor továbbra is úgy gondolja, szembe kell szállni az olyan kihívásokat, mint a lakhatási válság vagy a klímaváltozás.

Karácsony amint vége volt pár perces standupjának, vissza is vonult a Városháza biztonságába.

Címlapkép: Karácsony Gergely eredményváró rendezvénye 2024. június 9-én. Fotó: Dián Ákos