Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Győrszentivánon nagy fölénnyel nyert az akkugyár ellen küzdő civil szervezet jelöltje, Balog-Farkas Renáta

Győrszentiván Dr. Balog-Farkas Renáta, a helyben épülő akkumulátorgyár ellen küzdő Szívügyünk Szentiván jelöltje fölényesen megnyerte Győr győrszentiváni választókerületét: 69,84-22,71 százalékos arányban győzte le a fideszes Burján Dávidot.

„A választás egyértelműen eldöntötte, a helyiek mit akarnak az ügyben” – nyilatkozta lapunknak a képviselő.

A civil szervezetnek nagy tervei vannak a választókerülettel: „Azt szeretnénk, hogy egy élhetőbb Győrszentiván épüljön fel, elindítsuk a közösséget a fejlődés útján.” Balog-Farkas elmondta lapunknak, hogy szeretnék visszaszerezni a település autonómiáját, visszaállítani azt a részönkormányzatot, melyet még 2015-ben szüntetett meg az akkori városvezetés.

Szakpolitikai terveik között található az állandó légszennyezettség-mérő és  talajvíz monitoring rendszer felállítása, egy nagyszabású játszótérprogram, az úthálózatok állapotának felmérése, valamint olyan kényelmi funkciók, mint egy kormányablakbusz – hisz jelenleg hiába ez a legnagyobb lélekszámú kerülete Győrnek, nincs lehetőség helyben a hivatali ügyintézésre.

A képviselő külön gratulált Pintér Bence győzelmének. „Pintér nem a nevető harmadik volt, aki figyelte a város közéletét, az tudta, hogy ő volt Dézsi Csaba polgármester valódi kihívója” – hangsúlyozta. Rámutatott arra is, hogy egyedül Pintér emelte be a polgármesterjelöltek közül a civil szervezet 7029 lakos által aláírt petícióját a programjában. Pintér győzelmével még bizakodóbban tekint a jövőbe: „végre elindulhat a munka a város valódi fejlődéséért”. 

A civilek küzdelmét a kezdetektől szorosan követtük, korábbi írásaink róluk itt találhatók.

Címlapkép: Mérce / Olvasói fotó