Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Magyar Péter: „Ami itt történt, az politikai földindulás”

„Habár fölűl a gálya,

S alúl a víznek árja,

Azért a víz az úr!”

– kezdte Magyar Péter az „Árad a Tisza” skandálásokkal gyakran félbeszakított értékelő beszédét.

Magyar gratulált a 10 megválasztott budapesti közgyűlési képviselőjüknek, a 7 biztosan megválasztott EP képviselőjüknek, és külön kiemelte a Tisza Párt által támogatott Illés Gergőt, Jászapáti újonnan megválasztott polgármesterét, aki ifjabb Pócs Jánost győzte le.

Magyar Péter a Tisza Párt eredményváró rendezvényén 2024. június 10-én. Fotó: Hardy Anna / Mérce

„Ami itt történt, az politikai földindulás. Bárhogy csűrik, csavarják ezt, hogy egy klasszikust idézzek: van mire szerénynek lennünk”

– mondta Magyar.

Magyar szerint a Tisza párt szereplése bebizonyította, hogy a politika lehet szép, hasznos, igazságos és őszinte, és lehet egy olyan politikát folytatni helyi, országos és uniós szinten is, amely valóban a magyar emberekért dolgozik és ahol ezek a pozíciók nem csak egy kifizetőhelyként funkcionálnak. Az is kiderült, hogy az elkövetkező időszakban a Tisza Párt az egyetlen potens kihívója a NER-nek. Ilyen gyenge eredményt még soha nem ért el a Fideszt (EP-választáson – a szerk.), annak ellenére, hogy minden eddiginél több pénzt és erőforrást ölt a Fidesz a propagandába és az ellenfelek ellehetetlenítésébe. A propaganda lufija szerinte kipukkadt, alig párszázezer szavazat választja el őket a 14 éve korlátlan hatalommal rendelkező, sok milliárdból lejárató kampányokat folytató kormánypárttól, és mindezt Magyar állítása szerint 0 forintból.

Azt is elmondta Magyar, hogy bár még nem tudni ki lesz a főpolgármester, az már biztos, hogy

az elkövetkezendő 5 évben a Tisza Párt nélkül semmi nem fog történni Budapesten.

A jövőhéttől kezdve egy olyan program létrehozásán fognak dolgozni, mely egy potens alternatívát kínál a következő országgyűlési választásokon, legyen az szeptemberben, decemberben, vagy akár 2026 tavaszán.

„Világossá vált, hogy Magyarországon nem kell többé félni” – mondta Magyar – „bár az EP-szavazatokat még számolják, az már látszik, hogy több mint egymillió ember szavazott a Tisza pártra.”

Magyar Péter a Tisza Párt eredményváró rendezvényén 2024. június 10-én. Fotó: Hardy Anna / Mérce

Magyar a hétfői napra pihenőnapot hirdetett, de keddtől ígérte, nekiállnak közösséget építeni, hogy mindenhol megtalálják a lehető legjobb alternatívákat a Fidesz korrupt hatalma ellen.

Mint a legnagyobb ellenzéki párt elnöke, azt üzente: a magyarok békések és türelmesek. Várják a közmédia és a propaganda lapok meghívását, hiszen ez most egy világraszóló eredmény, egy földindulás. Hamarosan minden aktivistájukkal, szimpatizánsukkal közösen ünneplik meg az eredményeket.

Címlapkép: Magyar Péter a Tisza Párt eredményváró rendezvényén 2024. június 10-én. Fotó: Hardy Anna / Mérce