Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A Samsung-gyár környezetromboló tevékenységét feltáró egyesület két tagja is bekerült a gödi képviselő-testületbe

Göd A Göd-ÉRT Egyesület két jelöltje is bekerült a gödi képviselő-testületbe a vasárnap tartott önkormányzati választások eredményei szerint.

A helyi Samsung-gyár környezetszennyező tevékenységét feltáró szervezet tagjainak sikere azt jelentheti, hogy ezután közvetlen közelről láthatnak rá a testület munkájára.

A 12 fős testület 9 tagját az eddigi polgármestert támogató Kammererrel a Változásért Egyesület indulói fogják adni. Rajtuk kívül, illetve Szaszkó Andrea és Hlavács Judit, a Göd-ÉRT jelöltjei mellett Szilágyi Lászlónak, a Demokratikus Koalíció (DK) polgármesterjelöltjének sikerült bekerülnie a húszezer lelket számláló Göd új összetételű képviselő-testületébe.

Szilágyi, aki az elmúlt öt évben is tagja volt a képviselő-testületnek, a polgármester-választáson 27,16 százalékos eredménnyel, mintegy 5 ezer szavazattal kevesebbet szerezve, kikapott a tavalyi időközi választáson fideszes támogatással, ezúttal viszont névleg civil szervezeti tagként induló Kammerer Zoltánnal szemben.

Szaszkó Andrea, akit a Mérce tegnap telefonon ért utol, elmondta, hogy a gödi civilek nem támogatták egyik polgármesterjelöltet sem.

Az önkormányzati választások előtt ellátogattunk Gödre, hogy a helyi civilekkel beszélgessünk. Az akkor készült riportunk itt olvasható.