Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A kutyapártos Kovács Gergő lesz a Hegyvidék következő polgármestere

XII. kerület Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt társelnöke magabiztosan megnyerte a XII. kerületi polgármester-választást.

A politikus 61,82 százalékos feldolgozottság mellett 53,93 százalékon áll, vagyis gyakorlatilag biztosan ő lesz a kerület következő polgármestere.

Kovács Gergő és Döme Zsuzsanna pártelnökök a Magyar Kétfarkú Kutya Párt eredményváró rendezvényén Budapesten, 2024. június 9-én. Fotó: Márton Dorottya / Mérce

A további jelöltek sorrendje a következő:

  • Fonti Krisztina – Fidesz: 39,69%
  • Binder Csaba – Mi Hazánk: 3,74%
  • Dr. Vincze Géza – Szolidaritás: 2,77%

Kovács ezáltal Buda – és Budapest – egyik legkonzervatívabb kerületében aratott földcsuszamlásszerű győzelmet, egyszersmind az első, kutyapártos színekben megválasztott polgármester. A kerületet eddig vezető Pokorni Zoltán fideszes politikus februárban jelentette be, hogy a továbbiakban nem indul polgármester-jelöltként.

Az MKKP társelnöke az eddigi ciklusban helyi képviselőként tevékenykedett, rendszeresen feltárva visszásságokat a kerület működésében, fáradhatatlanul kutatva a különböző dokumentumokat. Ezek eredményeit többek között online videókban ismertette meg a kerületi lakosokkal.

Címlapkép: Kovács Gergő és Döme Zsuzsanna pártelnökök a Magyar Kétfarkú Kutya Párt eredményváró rendezvényén Budapesten, 2024. június 9-én. Fotó: Márton Dorottya / Mérce