Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A kék szalag már akkor a tanárok szolidaritásának szimbóluma volt, amikor Márki-Zay Péter talán még az országban sem élt

Ez a cikk több mint 2 éves.

A kormánypárti sajtó igyekszik a tanárszakszervezetek sztrájkját ellenzéki kampányakciónak feltüntetni, és így hitelteleníteni. A tanárszakszervezek azonban következetesen távol kívánnak maradni a pártpolitikától, a sztrájk szervezésében nem kérték az ellenzéki pártok segítségét. A nagy leleplezés alapja, hogy a tanárok is kék szalagot hordanak (a kockás ing mellett), hasonlót, mint Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt követői.

A szakszervezetek sajtótájékoztatóján a média kérdéseire Szabó Zsuzsanna, a PSZ elnöke elmondta, hogy a kormány nem tud a tények szintjén vitát folytatni a szakszervezetekkel, ezért betolta a tanárok kérdését a politikába.

A kék szalag talán már akkor a tanárok és a szakszervezetek szolidaritásának szimbóluma volt, amikor Márki-Zay Péter talán még az országban sem élt. Ráadásul most kockás szalag volt, direkt, hogy elkerüljük a félreértéseket.

Nem ez az első próbálkozás kormánypárti oldalról a tanárszakszervezetek politikai össze-ellenzékizésére. Emlékezetes, hogy decemberben az  Emberi Erőforrások Minisztériuma közleménybe mondta ki, hogy szerintük a tanárszakszervezetek a „Gyurcsány-párt befolyása alatt állnak”.