Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

„Mostanra oly mértékű az elkeseredés, hogy ez most végigsöpör az országon” – egy sztrájkoló pedagógus videóban nyilatkozott lapunknak

Ez a cikk több mint 2 éves.

Videós interjúban kérdeztük Czédly Mariann pedagógust, a sztrájkban résztvevő kőbányai Széchenyi István Kéttannyelvű Általános Iskola tanárát.

A pedagógus elmondása alapján iskolájában a tantestület kétharmada sztrájkol, csak az óraadó tanárok nem, mert ők nem tehetik meg. De ők is aláírták a szolidaritási nyilatkozatot.

Czédly Mariann szerint a szülők is nagyon támogatok voltak a sztrájkkal, 450-ből összesen 12 diák jött be ma az iskolába reggel.

„A szülők is érzik a bőrükön azt, hogy ez már a gyerekek jövőjéről szól”

Czédly rámutatott arra is, hogy a közoktatás az utolsó perceit éli, a túlterheltség és a tanárhiány már jóideje fenyegeti a mindennapi tanítást. Ám hiába a folyamatos tüntetések, alig változott valami a közoktatásban.

„Mostanra oly mértékű az elkeseredés, hogy ez most végigsöpör az országon. Mindenkinek a megélhetéséről, a gyerekéről, az unokájáról van szó, a jövőnkről van szó. Már túl vagyunk mindenen, a falon is túlmentünk szerintem, ha most sem történik semmi, akkor ennek az országnak itt van vége”