Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

DK: Megnyertük az előválasztást

Ez a cikk több mint 2 éves.

„A DK az ellenzéki előválasztást megnyerte”

–  hangzott el több alkalommal a DK esti sajtótájékoztatóján, miután a DK jelöltei nyerték a legtöbb egyéni körzetet.

A párt győzelmét estére 31 helyen hirdették ki, Dobrev még ennél is jóval több helyen szerezte meg a legtöbb szavazatot – mondta Molnár Csaba, a DK alelnöke. Míg Karácsony és Márki-Zay a saját városaikban nyertek, Dobrev Klára mindenhol máshol, 19-ből 19 megyében. Molnár azt hangsúlyozta, hogy

Dobrev számos olyan vidéki választókerületben nyert, ahol egyéniben más párt jelöltje fog indulni.

Molnár szerint ez azt bizonyítja, hogy a bizonytalanok Dobrev mellett állnak.

Gyurcsány Ferenc is felszólalt röviden. A DK elmúlt tíz évét sikerként értékelte, ennek oka szerinte az, hogy a párt nem alkuszik meg a Fidesszel, és a közösség tagjai kiállnak egymásért. A volt miniszterelnök ez után arról beszélt, hogy a DK – mint konzervatívok, liberálisok és baloldaliak szövetsége – a politika centrum közepén áll.

Dobrev megköszönte aktivistáinak a munkájukat és az előválasztás minden résztvevőinek köszönetet mondott. Név szerint gratulált azoknak a női jelölteknek, akik győztek az előválasztáson „abban az országban, ahol a miniszterelnök szerint a politika nem a nők dolga”, majd vetélytársainak is megköszönte a részételt.

„Lesznek-e tárgyalások a visszalépésekről” – kérdezte a 444, de Dobrev szerint ez a kérdés nem érinti a politika lényegét, a visszalépések kérdésével „nem foglalkozik”. A kérdés ugyanakkor adja magát, hiszen a harmadik helyezett Márki-Zay Péter már jelezte, hogy kész Karácsony Gergellyel tárgyalni a visszalépésekről, és Jakab, illetve Fekete-Győr is jelezték, hogy nem Dobrevet preferálnák jelöltként.

A sajtótájékoztatóról készült felvételünk itt nézhető vissza.

Címlapkép: Mérce