Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A miniszterelnök-jelöltek elégedettek a részvétellel

Ez a cikk több mint 2 éves.

A miniszterelnök-jelöltek Facebook-oldalukon értékelték az előválasztást.

Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd jelöltje szerint „az előválasztás első fordulójának nyertese a változás ügye, a demokrácia ügye, és bizonyosan vesztese ez a pöffeszkedő, úrhatnám hatalom. Okkal mondhatjuk, a részvétel meghaladta minden várakozásunkat, számolhatjuk úgy is, hogy a 2018-as parlamenti választási részvétel 10 százalékát is meghaladja azok aránya, akik leadták szavazatukat az előválasztáson. Ez nagy siker és világos jelzés: a változás elkezdődött” – fogalmaz.

„Látva az előválasztási sátraknál kígyózó sorokat, a magas részvételt, kimondhatjuk: a nemzet felébredt!” – kommentálta az eredményeket Jakab Péter, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje.

Dobrev Klára egy videót tett közzé, melyben azt mondja, hogy az országot járva arról beszélt a választópolgároknak, van kiút az Orbán-rendszerből, és a rendszer bukása az előválasztással kezdődik. „A magas részvételből ítélve az üzenet célba ért” – mondja.

Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltje szerint az előválasztás első fordulója egy fantasztikus eredménye az ellenzéki együttműködésnek. „Nagyon köszönöm azoknak, akik részt vettek a választás lebonyolításában, akik önkéntesként dolgoztak azért, hogy az ellenzék közös jelöltjeit a 2022-es választásra egy előválasztáson válasszuk ki, ne pedig pártmutyik eredményeképpen” – írja.

„Köszönjük, hogy éltetek a demokrácia adta jogotokkal! Köszönjük, hogy volt türelmetek kivárni a sort akár személyesen, akár online!” – írja Fekete-Győr András, a Momentum jelöltje, aki szintén hatalmasnak értékeli a részvételt.