Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Mesterházy csúnyán kikapott, Steinmetz egyetlen indulóként vitte a körzetét

Ez a cikk több mint 2 éves.

Újabb egyéni választókerületek eredményeit jelentették be az ellenzéki előválasztás szervezői, melyet az alább lehet visszanézni.

Somogy megye 3-as választókerületben Steinmetz Ádám, a Jobbik politikusa, országgyűlési képviselő az egyéniben leadott szavazatok 100 százalékát szerezte meg 2 464 vokssal, mivel egyedül ő indult.

Ennél némiképp izgalmasabb volt Veszprém 1: itt Csonka Balázs, a DK politikusa Jobbik-DK-LMP-Liberálisok-MMM támogatással az egyéniben leadott szavazatok közül 3 689-et szerzett. Ellenfele, Mesterházy Attila, aki az MSZP volt elnökeként a Párbeszéd támogatásával indult el, mindössze 1 821 szavazatot szerzett.

Veszprém 2-ben szintén két jelölt indult, viszonylag kiegyensúlyozott támogatással: Benedek Szilveszter a DK, az MSZP, valamint a Párbeszéd támogatásával 2 909 szavazatot kapott, míg Szecsődi Andrea Momentum, Jobbik és Mindenki Magyarországa színekben 2 118 szavazó támogatását gyűjtötte be.

Megtudhattuk Tolna 2 eredményeit is, ahol Szabó Loránd a DK, a Liberálisok és az MMM színeiben győzött 1 692 szavazattal. Száraz Zoltán momentumos jelölt a Jobbik és a Párbeszéd támogatásával 1 165 szavazatot kapott.

Végül pedig megismerhettük Pest 12-es körzete, vagyis Cegléd közös ellenzéki jelöltjét. A körzet annyiban volt izgalmasabb mint a többi, hogy három jelölt is megmérette magát. Zágráb Nándor jobbikos jelölt a DK, a Momentum, az LMP, MMM, valamint ÚVNP támogatással 2 645 szavazattal végzett az élen, míg kihívói, az MSZP-P színekben induló Magyar Ferenc 508, a független Sipos Mihály pedig 436 szavazatot kapott.

A miniszterelnök-jelöltek közül valamennyi esetben Dobrev végzett az élen, míg a korábbiakhoz hasonlóan Fekete-Győr kapta a legkevesebb szavazatot.

Címlapkép: MTI/Kovács Tamás